Am spus noi că vom reveni în dragul nostru Bucureşti şi ne ţinem de cuvânt. Dacă e să ne luăm după titlu, care ne spune mot à mot că se anunţă o nouă deplasare, ei bine... Chiar asta se va întâmpla. Şusta este că deplasarea aceasta nu va fi pur şi simplu ci... pură şi simplă, încărcată de joc, prieteni şi voie bună.
Ne repunem în mişcare şi pornim spre capitala noastră exotică, prima oprire fiind la festivalul... JOS PĂLĂRIA, aflat la cea de-a XVI-a ediţie (Sala de festivităţi a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul", Bucureşti)! Bucuria e dublă, sâmbătă, 11 mai 2013, pentru că de la ora 13.30, "jocul transparent, gata să ne intre pe sub piele şi să ne învăluie", se întoarce. Deşi se apropie vara, nu e niciodată prea târziu pentru Deşteptarea primăverii după Frank Wedekind.
Ne aşteaptă la acest minunat festival, ca de obicei, nişte oameni excepţionali - juriul, format din Gabriela Hurezean, Teodora Cîmpineanu, pregătit să se lase învăluit de jocul a 18 spectacole de liceeni.
Motivul dublei bucurii îl vom dezvălui chiar în rândurile ce urmează. Începând cu ora 14.20 (imediat după Deşteptarea primăverii!), ies în lumină nimeni alţii decât piticii. Timizi sau nu prea, aceştia vor fi despachetaţi din bagajul creierului şi vor păşi curioşi pe scena Sălii de festivităţi a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" Bucureşti. Bucureşteni dragi, de sunteţi curioşi ce minunăţii se mai găsesc în tolba colorată de la Botoşani, veniţi de ne onoraţi cu privirile si sufletele voastre. ampiticipecreier.com, o piesă de pe bloguri adunată (Ilinca Anamaria Prisăcariu, Sabina Balan şi Vlad Galer) ia din nou formă de spectacol (regizat de Cezara Munteanu şi Ilinca Anamaria Prisăcariu) pentru a încerca, din nou, să afle... cine este. Va afla. "Nu ştiu dacă azi. Poate mâine, sau poimâine... Dar ştiu sigur că voi afla." Dacă întrebările frecvente din capul dumneavoastră sunt "cine sunt?" / "ce vreau de fapt?" / "ce voi face cu viaţa mea?" / "oare ştie de existenţa mea?", ei bine, acesta este spectacolul la care trebuie să veniţi. E foarte bine să aveţi îndoieli, aici se pot desfăşura în voie. Tot sâmbătă, după ce primăvara se va fi deşteptat deja. 14.20, am spus.
Următoarea oprire sau următorul loc în care se va primăvării Deşteptarea va fi unul cu totul special. Atelierul de teatru are onoarea de a juca PRIMUL spectacol de teatru din Titu, judeţul Dâmboviţa, ce se va desfăşura luni, 13 mai 2013, ora 14.30 la Casa de cultură. Hmmm, minunată minunăţie! Entuziasmul e mare, pentru că, dacă stai să te gândeşti, asta ne onorează. Ceea ce ne duce din nou cu gândul la faptul că lucrurile mari sunt posibile numai prin adunarea mai multor lucruri mici şi puse cap la cap. Nimeni nu ar fi crezut că primul spectacol din Titu va fi tocmai unul jucat de adolescenţi. Prospeţime şi bucurie să fie! În curând, minunatul loc va izbucni în poveşti.
De nu puteţi ajunge la acest sfârşit de săptămână (se anunţă căldură mare!), mai aveţi o şansă să vă primăvăriţi alături de noi. (este ultima, dragi locuitori al ţinutului exotic! profitaţi de ea la maxim!)
În perioada 13-15 mai 2013 se va desfăşura, la Teatrul "Bulandra" - sala Toma Caragiu, cea de-a 6-a ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" organizat de Consiliul Elevilor Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti şi Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra".
Marţi, 14 mai 2013, începând cu ora 19, la Teatrul "Bulandra" - sala Toma Caragiu, se dă drumul serii de teatru, urmând ca la ora 20.30 să puteţi viziona Deşteptarea primăverii după Frank Wedekind.
... Dar să nu ne întristăm, căci jocul nu ia sfârşit niciodată! "... E un parfum într-un recipient mic, dar care rezistă. Genul ăla de parfum care îţi rămâne împregnat în creier." Minunăţia, la fel ca jocul, e de lungă durată. Ori, dacă nu este, fără îndoială va deveni. Pe lângă minunatul juriu, - format din: Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Anca Sigartău şi Gelu Colceag, prezidat de prof. Victor Ioan Nicolae, director al Colegiului Naţional "Gheorghe Lazãr", Preşedintele de onoare fiind Anda Pittiş - vom avea deosebita onoare (şi inimă săltăreaţă) de a o întâlni pe Oana Pellea, un om superb, atât de apropiat sufletelor noastre. Cu sclipiri în ochi şi suflete, aşteptăm cu nerăbdare să jucăm şi să descoperim şi să dăruim cât mai mult, atât în timpul, cât şi după joc. Dar cum spuneam că jocul e nelimitat, a descoperi şi a dărui tind spre a deveni infinite. Nu ştim cum, e pur şi simplu magia teatrului.
Vă aşteptăm, cu mare drag, să devenim infiniţi împreună. Oricare dintre opţiuni vă sunt pe plac, una ori toate trei, energia se va păstra la fel. Cu gândul la capitala cea exotică, ne închidem bagajele, ne luăm pălăriuţele şi tenişii cu teatru, neapărat ochelarii de soare şi aşteptăm cuminţi trenul.