iulie 2013
Festivalul TIFF 2013
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul şi Odessa şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE şi non-UE.
 
Cea de-a patra ediţie a Caravanei TIFF/Operation Kino va avea loc în perioada iulie- septembrie 2013 în 13 oraşe din România: Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Roman, Bacău, Galaţi, Focşani, Braşov, Deva.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de filme de succes prezentate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, printre care Prince Avalanche (regia David Gordon Green), distins cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de  Film de la Berlin 2013, Blancanieves/ Albă ca Zăpada (regia Pablo Berger), câştigator a zece premii Goya şi propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin sau An Episode in the Life of an Iron Picker / Un Episod din Viaţa unui Culegător de Fier Vechi (r. Danis Tanovic), o dramă emoţionantă premiată la Berlin 2013 cu Premiul special al juriului şi Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor. 

Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), Şi caii sunt verzi pe pereţi, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu şi comedia Funeralii fericite (r. Horaţiu Mălăele) sunt câteva dintre titlurile româneşti incluse în programul Caravanei.
 
Prima oprire a Caravanei este la Buzău (1-3 iulie 2013, Parcul Tineretului). După Buzău, Caravana va ajunge la Timişoara (12-14 iulie 2013) şi Oradea (15-17 iulie 2013).
 
Intrarea la proiecţiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme şi program găsiţi pe www.tiff.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Descarcă programul TIFF şi sinopsisurile filmelor, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus