Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2013

Titluri multipremiate în Caravana Filmelor TIFF 2013


iulie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul şi Odessa şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE şi non-UE.
 
Cea de-a patra ediţie a Caravanei TIFF/Operation Kino va avea loc în perioada iulie- septembrie 2013 în 13 oraşe din România: Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Roman, Bacău, Galaţi, Focşani, Braşov, Deva.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de filme de succes prezentate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, printre care Prince Avalanche (regia David Gordon Green), distins cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de  Film de la Berlin 2013, Blancanieves/ Albă ca Zăpada (regia Pablo Berger), câştigator a zece premii Goya şi propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin sau An Episode in the Life of an Iron Picker / Un Episod din Viaţa unui Culegător de Fier Vechi (r. Danis Tanovic), o dramă emoţionantă premiată la Berlin 2013 cu Premiul special al juriului şi Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor. 

Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), Şi caii sunt verzi pe pereţi, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu şi comedia Funeralii fericite (r. Horaţiu Mălăele) sunt câteva dintre titlurile româneşti incluse în programul Caravanei.
 
Prima oprire a Caravanei este la Buzău (1-3 iulie 2013, Parcul Tineretului). După Buzău, Caravana va ajunge la Timişoara (12-14 iulie 2013) şi Oradea (15-17 iulie 2013).
 
Intrarea la proiecţiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme şi program găsiţi pe www.tiff.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Descarcă programul TIFF şi sinopsisurile filmelor, 2013 aici.. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Succesele de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 2013, Bianca Andreea Bănică, Oana Ghera, Raluca Durbacă, Mihai Kolcsár
 TIFF - printre cele mai interesante 10 festivaluri de film din lume, Comunicat de presă
 Florentina Ciuverca obţine noua bursă Alex. Leo Şerban, 2013, Comunicat de presă
 Filmele bune se văd la Cinema În Parc între 30 august - 4 septembrie 2013, Comunicat de presă
 Caravana Filmelor TIFF 2013 continuă!, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2013


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer