iulie 2013
Spectacole UNATC
Vă invităm la primul festival dedicat absolvenţilor de Arta Actorului, organizat de către UNATC "I.L. Caragiale" Bucureşti (5-6 iulie 2013), sub forma unei audiţii naţionale. Universitatea - spaţiu de cercetare şi creaţie în care actorii se formează - devine un liant între cadrul experimentelor şi căutărilor individuale şi de grup din şcoală şi lumea teatrului din România.

Audiţia Naţională - primul festival dedicat tinerilor actori - este o ocazie majoră de afirmare la început de carieră artistică în teatru şi film, de cunoaştere a colegilor de generaţie, de explorare a unor metode şi tehnici de lucru pe care tinerii au şansa să le împărtăşească.

Festivalul se adresează tinerilor actori - cu vârsta până în 35 de ani, absolvenţi ai Facultăţilor de Teatru din toată ţara. Nu există condiţii restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

Audiţia Naţională este organizată de către UNATC Bucureşti, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, şi trei case de producţie (Libra Film Productions, Mandragora, 4 Proof), şi beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituţii le pot pune la dispoziţie.

Festivalul se desfăşoară în două etape: o primă etapă a constat în trimiterea unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show / one woman show până pe data de 20 mai 2013, pe adresa [email protected]

Juriul care a făcut selecţia înregistrărilor a fost format din profesori ai UNATC Bucureşti: Tania Filip, Doru Niţescu, Radu Gabriel, Mihaela Sârbu, Carmen Stanciu. Toţi cei selectaţi vor participa la o a doua etapă a Audiţiei - 5, 6 iulie 2013 - la Bucureşti.

Juriul final al Audiţiei naţionale va cuprinde profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante şi trei regizori de film, anume: Alexandru Darie, George Ivaşcu, Florin Călinescu, George Mihăiţă, Mihaela Păun, Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu şi Adrian Titieni.

Festivalul este competitiv. Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2013-2014 şi în roluri acordate de regizorii de film.

Fiecare participant la Audiţia Naţională va prezenta un monolog de maxim 10 minute, la alegere.

Finalişti Festivalului Audiţie Naţională:
1. Antonie Irina - UNATC I.L. Caragiale
2. Apetrei Alexandra - UNATC I.L. Caragiale
3. Avieriţei Aida - UNATC I.L. Caragiale
4. Bârzan Sever - UNATC I.L. Caragiale
5. Bordeanu Adriana - Facultatea de arte - Universitatea Spiru Haret
6. Bucescu Irina - UNATC I.L. Caragiale
7. Calangiu Alex - Facultatea de Litere - Departamentul de Arte, Actorie - Craiova
8. Cheregi Ioana - Universitatea de Arte - Târgu Mureş
9. Chiţu Liviu - UNATC I.L. Caragiale
10. Coşarcă Cătălin - UNATC I.L. Caragiale
11. Covaci Iolanda - UNATC I.L. Caragiale
12. Damian Anghel - UNATC I.L. Caragiale
13. Dinicu Anca - UNATC I.L. Caragiale
14. Grecu Ruxandra - UNATC I.L. Caragiale
15. Grumăzescu Cezar - UNATC I.L. Caragiale
16. Grumezea Simona - UNATC I.L. Caragiale
17. Iaşchievici Sabrina - UNATC I.L. Caragiale
18. Marineci Dana - UNATC I.L. Caragiale
19. Mârnea Emilian - Facultatea de Teatru şi Televiziune - Cluj
20. Merchea Andrei - UNATC I.L. Caragiale
21. Nashko Anastasia - Facultatea de Litere - Departamentul de Arte, Actorie - Craiova
22. Nechifor Bogdan - UNATC I.L. Caragiale
23. Niculae Ionuţ - UNATC I.L. Caragiale
24. Niţă Olivia - UNATC I.L. Caragiale
25. Panaite Maria - UNATC I.L. Caragiale
26. Paraschiv Ioan - Facultatea de litere si arte,,Lucian Blaga, Sibiu
27. Pasnicu Smaranda - UNATC I.L. Caragiale
28. Pavel Ştefan - UNATC I.L. Caragiale
29. Păcurar Teodora - Facultatea de Teatru şi Televiziune - Cluj
30. Perjoiu Adelaida - UNATC I.L. Caragiale
31. Pintilie Camelia - UNATC I.L. Caragiale
32. Poalelungi Relu - UNATC I.L. Caragiale
33. Popescu Bianca - UNATC I.L. Caragiale
34. Ropotan Răzvan - UNATC I.L Caragiale
35. Rusu Melania - Facultatea de Teatru şi Televiziune - Cluj
36. Sfircea Iulian - UNATC I.L. Caragiale

Concursul va debuta vineri, 5 iulie 2013, la ora 11, în Sala Ileana Berlogea, de la UNATC I.L. Caragiale, fiind precedat de o conferinţă de presă ce va începe la ora 10, în Studioul One. La fiecare sfert de oră va intra un nou concurent, ordinea fiind alfabetică, cu excepţia primului concurent care va fi Nechifor Bogdan. Între orele 14 şi 15,30 va fi o pauză de masă, concursul continuând apoi până la ora 20. Ultimii 5 concurenţi vor fi audiaţi sâmbătă, 6 iulie 2013, de la ora 11, în aceeaşi sală Ileana Berlogea. Gala de premiere va avea loc la ora 20, în aceeşi zi şi în aceeaşi sală.

Sala Berlogea şi Studioul One se află în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Str. Matei Voievod, nr. 75-77, Bucureşti, Sector 2.


 

1 comentariu

  • Felicitari !
    Mediator Bucuresti, 03.07.2013, 17:28

    Tinerii actori trebuie sustinuti si incurajati ! Este trist ca tara asta sa nu isi regenereze garnitura de actori si sa traiasca din amintirile create de regimul comunist !

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus