august 2013
Festivalul TIFF 2013
Caravana Filmelor TIFF se află la jumătatea traseului, 20.000 de spectatori din 7 oraşe participând până în prezent la proiecţiile din cadrul evenimentului.
 
Misiunea Caravanei TIFF, aceea de a reaprinde interesul publicului pentru arta cinematografică, continuă în următoarele oraşe: Focşani (7-8 august 2013, Piaţa Unirii), Bacău (9-11 august 2013, Parcul Cancicov), Brasov (20-21 august 2013, Piaţa Sfatului), Roman (22 august 2013, Piaţa Romana Vodă), Deva (9-11 septembrie 2013, Piaţa Unirii) şi Galaţi (13-15 septembrie 2013, Faleză).

Având în palmares un număr de 17 premii (printre care se numără Premiul publicului la Festivalul de la Locarno - 2012, Premiul pentru Cel mai bun Regizor Debutant la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid), Lore (r. Cate Shortland) este unul dintre titlurile incluse în selecţia Caravanei. Filmul este o poveste emoţionantă a unei tinere care trebuie să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii nazişti sunt arestaţi.

Funeralii fericite, o comedie marca Horaţiu Mălăele, Blancanieves (r. Pablo Berger), o adaptare a basmului clasic Albă ca Zăpada şi un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa sau Hasta la Vista (r. Geoffrey Enthoven), povestea a trei tineri cu diverse handicapuri care ar face orice pentru a-şi pierde virginitatea, sunt alte câteva filme din programul Caravanei care nu trebuie ratate.

Ca urmare al unui parteneriat cu Fundaţia Cartea Călătoare, o serie de proiecţii speciale ale filmelor Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), Despre oameni şi melci (r. Tudor Giurgiu), Şi caii sunt verzi pe pereti (r. Dan Chişu), adresate persoanelor cu deficienţe de vedere, vor avea loc în Bacău, Braşov, Roman şi Deva. Peliculele au fost accesibilizate pentru nevăzători de Fundaţia Cartea Călătoare care a introdus în pauzele dintre replicile actorilor explicaţii referitoare la decoruri, costume, mimică etc. Filmul poate fi vizionat de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului.

Intrarea la proiecţiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme şi program găsiţi pe www.romfilmpromotion.ro si pe pagina pe facebook Caravana TIFF.
 
Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Descarcă programul TIFF şi sinopsisurile filmelor, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus