Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru Undercloud, 2013

Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Marius Manole, Medeea Marinescu, Marian Râlea şi Vlad Zamfirescu, sub acelaşi nor în primele două zile de UnderCloud, 2013


august 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Ţăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marţi, 20 august 2013, cu două spectacole-eveniment: Măscăriciul şi Mecanica inimii şi va continua până sâmbătă, 31 august 2013.

Spectacolul din deschiderea Festivalului de Teatru Independent UnderCloud îşi propune să crape uşa de la cabina actorului şi să permită spectatorilor să privească, să se amuze, să fie impresionaţi, să-l privească altfel pe măscărici. Prin lentilele lui Cehov, Horaţiu Mălăele, în calitate de regizor-actor, creează prototipul artistului dispus să renunţe la sine pentru a lăsa ce este mai bun în el pe scenă. Reuşeşte, alături de Niculae Urs, să spună o poveste care cu siguranţă îi va ţintui pe scaun chiar şi pe aceia care nu sunt obişnuiţi să treacă pragul unui teatru. La premieră, Marina Constantinescu scria despre cei doi actori: "Minunat fiecare, minunaţi ca parteneri unul pentru celălalt, Horaţiu Mălăele - într-o ipostază a vulnerabilităţii artistice mai puţin cunoscută - şi Niculae Urs - care face un rol de o mare delicateţe şi sensibilitate - Actorul şi Sufleorul." (România Literară

UnderCloud îşi propune prin spectacolele-lectură să lanseze pe scenă texte necesare momentului în care trăim, poveşti care merită să prindă viaţă. Seria debutează marţi, 20 august, cu Mecanica inimii, dramatizare de Chris Simion după romanul cu acelaşi nume lansat în 2007 de scriitorul francez Mathias Malzieu. Spectacolul se bucură de o distribuţie remarcabilă: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marian Râlea şi Vlad Zamfirescu se alătură regizoarei Chris Simion într-o aventură despre dragostea care sminteşte. Dacă v-a plăcut Micul prinţ, Chris Simion vă invită să gustaţi şi din Mecanica inimii, "o carte ca o inimă de turtă dulce pentru copii mari".

Cea de-a doua zi a festivalului stă sub semnul efervescenţei mişcării.

Pentru că UnderCloud îşi propune să susţină teatrul tânăr şi foarte tânăr, din selecţia festivalului face parte spectacolul care a câştigat premiul pentru cea mai bună creaţie coregrafică în 2013 la Gala Absolvenţilor UNATC - Master. Zic Zac este un spectacol de teatru-dans creat de Andrea Gavriliu, rezemată de Ştefan Lupu, cu Andrea Gavriliu (care a primit şi premiul pentru cea mai bună intepretare într-un spectacol coregrafic la Gala Absolvenţilor), Ştefan Lupu şi Gabriel Costin. Zic Zac este un spectacol care dărâmă prejudecăţile în ceea ce priveşte dansul contemporan, ermetic şi pretenţios, un spectacol care transpiră - şi la propriu şi la figurat - energie explozivă, sexualitate, umor şi sensibilitate. 

Începând cu ora 21:00, curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român va străluci sub reflectoarele primului spectacol de teatru acrobatic din România: Omul Pescăruş sau Drumul spre frumos. Inspirată de Cirque du Soleil şi de nuvela Pescăruşul Jonathan Livingstone a lui Richard Bach, Chris Simion a construit, cu ajutorul coregrafului Doru Mois, un spectacol impresionant susţinut de acrobaţii trupei Xtreme şi de actorii Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoş Olaru.  

Biletele se găsesc la Clubul Ţăranului şi online pe www.bilete.ro. Preţul unui bilet este de 35 de lei. Accesul este gratuit la spectacolele Kairos, Clasa noastră, Pisica verde şi Omul Pernă (premiate în Gala Absolvenţilor UNATC 2013). Pentru informaţii puteţi suna la 0727.100 856 sau ne puteţi contacta pe www.daya.ro .

Directorul Festivalului: Chris Simion, regizor & scriitor
Director executiv: Carla-Maria Teaha, PR, actriţă
Director de program: Marius Zarafescu, teatrolog
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 În căutarea libertăţii - Bella şi Cavalerul fără Nume la Undercloud, 2013, Irina Florea, un interviu cu Lucian Iftime
 Un text încîntător - Ibrahim şi florile Coranului la Undercloud, 2013, Irina Florea
 Cele mai bune spectacole de teatru independent - premiate la Undercloud, 2013, Comunicat de presă
 Programul UnderCloud, 2013 - Festival de Teatru Independent (de orice), Comunicat de presă
 O privire în bucătăria unui cuplu - Fragil, Irina Florea
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2013


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer