august 2013
Gala Tânărului Actor HOP 2013
Octavian Costin, 22 ani
UNATC Bucureşti, clasa Adrian Titieni
Participă la Gala Tânărului Actor HOP 2013 la secţiunea grup în spectacolul
Aproape, de John Cariani.


Oana Hodade: Care e prima amintire pe care o ai despre teatru?
Octavian Costin: Când aveam 4 ani, am fost la spectacolul Însemnările unui nebun, în care juca tatăl meu. Avea o scenă în care era legat de scaun şi era chinuit de trei persoane, moment în care m-am ridicat în picioare şi-am strigat: "Nu-l mai bateţi pe tata meu!"

O.H.: Pornim de la ideea că drumul în viaţă, în meserie, e pavat cu întâlniri. Care sunt două întâlniri - una pozitivă şi una negativă - care te-au condus în punctul în care eşti azi?
O.C.: Toate întâlnirile m-au condus în punctul în care sunt azi, pentru că daca erau alte întâlniri, era un alt punct. O întâlnire care m-a format a fost întâlnirea cu Lenuş Teodora Moraru, regizorul trupei de teatru de amatori (Atelierul de teatru din Botoşani) din care am făcut parte înaintea intrării mele la facultate.
Nu cred că există întâlniri negative. Din toate întâlnirile învăţăm ceva. Dar, ca să-ţi răspund la întrebare, cele mai urâte întâlniri le-am avut cu taximetriştii bucureşteni.

O.H.: Teatru, film sau...?
O.C.: Clar "sau..." (glumesc). Între teatru şi film e o relaţie destul de strânsă şi mă aflu într-o perioadă de început a carierei mele, aşa că nu pot să aleg între teatru şi film. Sper să le fac pe amândouă.

O.H.: Din ce se compune un actor?
O.C.: Nu cred că vreun actor ştie din ce e compus, pentru că-n esenţă, despre asta e vorba în meseria lui: să-şi dea seama din ce e compus, să se descopere pe sine.

O.H.: Care e "felia" ta de teatru?
O.C.: Sper să n-am doar o felie, vreau să iau tot tortul.

O.H.: Să facem un exerciţiu de scindare a personalităţii: tu-actorul, generând teatru şi tu-spectatorul, consumând teatru. Care sunt trei lucruri importante despre teatru pe care le-ai învăţat din fiecare ipostază?
O.C.: Ce-am învăţat ca spectator:
Taci din gură!
Închide-ţi telefonul!
Nu mânca!
Ce-am învăţat ca actor:
Ai răbdare!
Munceşte!
Crede-n tine!

O.H.: Dă un feedback publicului de teatru din România.
O.C.: Hai la teatru!

O.H.: Ce crezi că te-aşteaptă?
O.C.: Roluri mari, întâlniri interesante.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus