Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Hai Iu Iu nu Hi You You

Aida de Teatru - Aida Avieriţei


TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Are 24 de ani. S-a născut la Botoşani, o cheamă Aida Avieriţei, dar pe Facebook o găsiţi drept Aida Andra. În vară, a absolvit Master-ul UNATC, jucând când Ania, când Charlotta Ivanovna în cel mai premiat, aplaudat şi dezbătut spectacol al Galei Absolvenţilor: Livada de vişini.

La două luni distanţă, la prima Gală HOP condusă de Radu Afrim, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru "pentru rolul din De ce fierbe copilul în mămăligă, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli". Tot la HOP a participat la atelierul coordonat de Vlaicu Golcea: Maria Tănase - 1913-2013. Prilej pentru Oana Stoica să scrie despre ea în Dilema Veche că: "[...] are o nebunie pe care o transpune diferit în copila din De ce fierbe copilul în mămăligă, fragilă şi inocentă, şi Liza Minnelli din Cabaret, uşor dementă, dar şi în concertul Mariei Tănase, unde cîntă zguduitor "Trei focuri arde pe lume", cu o tuşă la Björk."


După alte două luni, în plin FNT 2013, s-a născut Hai Iu Iu Nu Hi You You continuare firesc-entuziasmantă a Galei HOP 2013. Într-un spectacol proaspăt, indecent de viu şi tare frumos, Aida e superlativul. Cu o voce din care şi-ar putea câştiga lejer existenţa (prenumele oblige!), o mişcare scenică ce sare amplu peste media breslei şi o prezenţă din soiul exploziei-hipnotizante marca Ofelia Popii & Andreea Bibiri, Aida Avieriţei riscă un viitor artistic dintre cele mai spectaculoase.
 Toate articolele despre Hai Iu Iu nu Hi You You
 Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2013
 Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Mihai Brezeanu


Alte articole

 Maria Tănase 2.0 - Hai Iu Iu Nu Hi You You - Concert remix-uri Maria Tănase la FNT, 2013, Mihai Brezeanu
 Iar isprava - Hai Iu Iu Nu Hi You You - Concert remix-uri Maria Tănase la FNT, 2013, Vlad Galer


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer