Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru Undercloud, 2013

Cele mai bune spectacole de teatru independent - premiate la Undercloud, 2013


septembrie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Între 20 şi 31 august 2013, cele mai importante producţii de teatru independent s-au adunat sub norul prietenos de la Muzeul Ţăranului Român.

Timp de 12 zile, la Undercloud - Festivalul de Teatru Independent (de orice) au avut loc 28 de evenimente. Peste şase mii de spectatori prezenti la festival au putut vedea pe scena actori consacraţi precum  Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Marius Manole, Medeea Marinescu sau Marian Râlea, dar şi un număr mare de actori la început de drum, au putut asista la spectacole-lectură, spectacole de teatru dans, teatru-concert şi au putut vedea singurul spectacol de teatru acrobatic din România. 

Sâmbătă, în ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile Undercloud. Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan şi George Ivaşcu au format juriul celei de-a şasea ediţii. Selecţia eterogenă e reflectat fidel stagiunea 2012-1013 a teatrelor independente. 

 Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat, la egalitate, lui Cătălin Babliuc (pentru rolul din spectacolul 7 dintr-o lovitură, regia Lia Bugnar) şi lui Matei Chioariu (pentru rolul din LSD  Theatre Show, regia Horia Suru). 

 Andreea Grămoşteanu a luat premiul pentru cea mai bună actriţă (pentru rolul din Fragil, regia George Dogaru), iar premiul UnderCloud a fost acordat spectacolului Cină cu prieteni (regia Claudiu Goga). 

 Juriul a decis acordarea a două premii speciale pentru două comedii care au alungat norii de sfârşit de vară: spectacolele Mă mut la tata (regia Gelu Colceag) şi Un bărbat şi mai multe femei (regia Magda Catone şi Claudiu Bleonţ). 

 Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat ex aequo spectacolului de teatru dans Zic Zac de Andrea Gavriliu şi spectacolului scris şi regizat de Lia Bugnar: 7 dintr-o lovitură.

Premiile reflectă deviza Undercloud: "calitate, nu notorietate". Festivalul susţine artiştii tineri, care nu se tem să experimenteze, susţine spaţiile în care teatrul independent înseamnă să fii mai aproape de public, să ai libertatea de a crea spectacolele pe care vrei să le vezi. Actorii Maia Morgenstern, Medeea Marinescu şi Marius Manole cred în misiunea festivalului şi recomandă mişcarea independentă:

Maia Morgenstern recomandă... vă promit ca veţi deveni dependenţi de această mişcare, mai mult decat un festival...


Medeea Marinescu recomandă: UnderCloud e o stare...


Marius Manole recomandă: ... veniţi către teatrul independent...

 
Pentru 2014, când Undercloud va împlini cei şapte ani de-acasă, organizatorii plănuiesc să-l scoată în lume: selecţia, mai bogată decât în 2013, va include şi spectacole de teatru independent din străinătate.
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 În căutarea libertăţii - Bella şi Cavalerul fără Nume la Undercloud, 2013, Irina Florea, un interviu cu Lucian Iftime
 Un text încîntător - Ibrahim şi florile Coranului la Undercloud, 2013, Irina Florea
 Programul UnderCloud, 2013 - Festival de Teatru Independent (de orice), Comunicat de presă
 O privire în bucătăria unui cuplu - Fragil, Irina Florea
 Cum să te hrăneşti cu vise - Omul pescăruş sau Drumul spre frumos la Undercloud, 2013, Irina Florea
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2013


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer