septembrie 2013
Festivalul Naţional de Teatru INDEPENDENT, 2013
132 de spectacole din 14 oraşe din întreaga ţară s-au înscris la preselecţia primei ediţii a festivalului naţional de teatru INDEPENDENT care va avea loc la Bucureşti în perioada 4 - 10 noiembrie 2013. Companiile de teatru independent care vor concura pentru a ajunge în faţa publicului larg sunt din Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Iaşi, Craiova, Braşov, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Ploieşti şi Piatra Neamţ.

În următoarea perioadă, selecţionerii vor viziona spectacolele astfel încât pe cele nouă scene neconvenţionale sau independente din Bucureşti vor ajunge cele mai bune producţii de teatru independent din ţară. Selecţionerii pentru Bucureşti sunt Anca Ioniţă, Bogdan Budeş şi Nicu Mandea, iar pentru producţiile din ţară Ioana Moldovan, Ştefan Peca şi Cristian Bajora. Lista finală cu cele 15 spectacole din competiţie şi spectacolele din off va fi anunţată la sfârşitul lunii octombrie 2013.

Pe lângă aceste spectacole, festivalul naţional de teatru INDEPENDENT aduce în faţa publicului şi producţii internaţionale invitate, workshopuri diverse şi dialoguri pe tema situaţiei teatrului independent din România. Astfel, timp de o săptămână, pe perioada festivalului, Bucureştiul se transformă în unica scenă a producţiilor de teatru independent din România.

Evenimentul se va încheia pe 10 noiembrie 2013 cu Gala de premiere a câştigătorilor care va oferi recunoaştere celor mai bune şi apreciate producţii, actori şi tineri profesionişti din ţara noastră.

Scopul festivalului organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. Totodată, festivalul îşi propune să aducă teatrul independent mai aproape de public. Astfel, iubitorii de teatru din Bucureşti şi nu numai au ocazia timp de o săptămână să se bucure în spaţii neconvenţionale de producţii independente îndelung aplaudate pe scene din diverse colţuri ale ţării.

Despre festivalul naţional de teatru INDEPENDENT
Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT este primul festival de teatru din România ce reuneşte artişti şi companii de teatru independent din întreaga ţară în spaţii culturale independente sau neconvenţionale. Timp de o săptămână, scoatem la lumină tot ce merită văzut.
Totodată, festivalul este un punct de întâlnire al comunităţii teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta şi un spaţiu de celebrare a celor mai valoroase producţii de gen.

Descarcă programul FNTi, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus