octombrie 2013
Revista Film Menu
UNATC Bucureşti şi Film Menu prezintă sâmbătă, 12 octombrie 2013, de la orele 19,00 proiecţia filmului Iacob, în regia lui Mircea Daneliuc, urmată de o dezbatere cu membrii echipei de filmare.

După un an şi jumătate în care am proiectat şi discutat exclusiv filme româneşti recente, începând cu octombrie 2013 ne propunem să prezentăm lunar câte un film românesc realizat anterior anului 2000, pe care să îl discutăm cu echipa de realizatori. Ne dorim astfel să readucem în atenţia publicului filme importante ale istoriei cinematografiei româneşti, unele dintre ele dificil de accesat, toate - imposibil de ignorat.
 
Primul film pe care îl proiectăm şi discutăm a fost realizat de Mircea Daneliuc în anul 1988, fiind nominalizat la două premii ale Academiei Europene de Film (pentru cel mai bun film al anului şi pentru cel mai bun actor - Dorel Vişan). Plasat într-o localitate minieră din Munţii Apuseni, aflată nu departe de Roşia Montană, Iacob reconstituie viaţa de zi cu zi a protagonistului şi a celorlalţi mineri din zonă.

Evenimentul este al cincisprezecelea dintr-o serie de proiecţii, în cadrul proiectului "Să Film!", care îşi propune să ofere contextul necesar unui dialog între public şi realizatorii celor mai recente filme româneşti. Proiecţiile vor avea loc de fiecare dată în Sala de cinema din UNATC - o sală cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri. La finalul fiecărei proiecţii, publicul este invitat să intre în dialog cu o mare parte a echipei de filmare.

Scopul acestui proiect este, pe de o parte, de a facilita o înţelegere a modului în care funcţionează fiecare departament al unei echipe de producţie cinematografică şi pe de altă parte, de a propune un dialog amplu între realizatori şi public.

Programul "Să Film!" de sâmbătă, 12 octombrie 2013 (UNATC - Sala de cinema):

19.00: Proiecţie Iacob (România, 1988, regia: Mircea Daneliuc)
20.30: Dezbatere pe marginea filmului cu membrii echipei de filmare: Mircea Daneliuc (regie, scenariu), Cecilia Bârbora (în distribuţie), Florin Mihăilescu (imagine), Svetlana Mihăilescu (costume).

Intrarea la eveniment este gratuită.


Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte Seri, Dilema Veche, Liternet.ro, Filmreporter.ro, Sub25, Feeder.ro, Veioza Arte, Librăriile Humanitas, Librăria Anthony Frost, Librăriile Cărtureşti şi Librăria Jumătatea Plină.

Link spre event: https://www.facebook.com/events/643232625717431/

Descarcă revista FILM MENU aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus