octombrie 2013
Festivalul Naţional de Teatru INDEPENDENT, 2013
Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT (4 - 10 noiembrie 2013) aduce la Bucureşti un workshop inedit susţinut de renumitul regizor de teatru Paul Bargetto: "Cultura într-o economie neo-liberală - strategii pentru supravieţuire şi sustenabilitate". Evenimentul este deschis atât actorilor şi regizorilor de teatru independent, cât şi pasionaţilor de această formă de artă.

Paul Bargetto a trăit şi a lucrat în New York, dar şi în numeroase ţări europene precum Polonia, România, Germania şi Turcia. Este director şi fondator al companiei de teatru East River Commedia şi al Festivalului de teatru undergroundzero din New York. În 2005 a contribuit la înfiinţarea The League of Independent Theater, o organizaţie de advocacy pentru teatrul independent din New York. Paul are un master în Arte Frumoase pentru Regie în cadrul Universităţii Columbia şi licenţă în Dramă la Universitatea de Stat din San Francisco.  

Prin acest workshop, Paul Bargetto va oferi o privire de ansamblu asupra scenei de teatru independent din New York, cu o analiză a sistemului, studii de caz de la diferite teatre şi păreri personale formate de-a lungul celor peste 15 ani de muncă în acest oraş. Workshopul va explica de asemenea tendinţe şi modele de finanţare, acţiuni de advocacy, noi direcţii şi valori. În plus, invitaţi speciali vor lua cuvântul prin intermediul Skype pentru a descrie trenduri şi noi proiecte din Europa de Vest şi Statele Unite.   

"Sunt foarte bucuros să mă alătur primei ediţii a festivalului national de teatru INDEPENDENT la Bucureşti. Cred că este un moment foarte important pentru artele spectacolului din România pentru că mulţi artişti independenţi din întreaga ţară se vor reuni pentru prima dată şi vor avea o platformă comună. Sper că împărtăşind din experienţa mea de artist independent şi director de festival participanţii la workshop vor primi informaţii folositoare şi instrumente practice care vor întări mişcarea de teatru independent din România", a declarat Paul Bargetto.

Workshopul va avea loc la Godot Cafe Teatru (str.Blănari nr.14), în intervalul 6-8 noiembrie 2013, între orele 14:00 - 16:00. Participarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere până pe 3 noiembrie 2013 în limita locurilor disponibile (120). Pentru a vă înscrie, vă rugăm să ne trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact la adresa [email protected]. Detalii despre programul workshopului găsiţi pe site-ul festivalului, www.fnti.ro.

Festivalului naţional de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundaţia Godot şi de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti. Festivalul este un proiect cultural finanţat de AFCN. Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie I.L.Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul Act, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, Centrul de Arte COLISEUM, T.E.T.A., Campagne 28 şi În Culise Teatru Pub sunt parteneri ai festivalului.

Despre festivalului naţional de teatru INDEPENDENT
Scopul festivalului naţional de teatru INDEPENDENT organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor.
Pe perioada festivalului, Bucureştiul se transformă în unica scenă a producţiilor de teatru independent din România. 

Descarcă programul FNTi, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus