noiembrie 2013
Festivalul de film documentar Astra Film Fest, 2014
De curând, Astra Film Festival din Sibiu 2013 şi-a luat rămas bun de la participanţii veniţi din toată lumea şi de la un public entuziast, dându-le tuturor întâlnire în octombrie 2014.

Recent încheiata ediţie a Festivalului internaţional de film de la Sibiu a fost declarată unanim ca fiind cea mai reuşită de până acum. Experienţa acumulată în decursul celor douăzeci de ani de existenţă şi-a spus cuvântul. În cifre, succesul festivalului s-a măsurat în zeci de premiere internaţionale şi naţionale, sute de ore de proiecţie şi zeci de mii de spectatori.

 
În perioada imediat următoare, Festivalul va călători prin toată ţara, susţinând programe Best of Astra Film Sibiu 2013 la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi - într-o primă etapă, iar apoi şi în alte localităţi din ţară.
 
Festivalul a suscitat un mare interes şi în rândul profesioniştilor cinematografiei documentare internaţionale, prezenţi la Sibiu. Întâlnirea Festivalurilor internaţionale de film, desfăşurată în cadrul Astra Film Festival Sibiu, a fost un excelent prilej de a elabora proiecte comune cu festivaluri din Europa, Statele Unite şi Africa de Sud, proiecte care se vor materializa în programul oficial al Astra Film Sibiu 2014.
 

"Pregătirea următorului festival începe încă din seara decernării premiilor, ba chiar mai devreme, în timpul Festivalului, când întâlnirile şi discuţiile conturează deja programele anului viitor" - a declarat Dumitru Budrala, director-fondator al Astra Film Sibiu.
 
Aşadar, următoarea ediţie a Festivalului, care va avea loc între 13 şi 19 octombrie 2014, a pornit la drum. Primele înscrieri au sosit deja pe adresa Astra Film. În lumea internaţională a cinematografului documentar se vorbeşte în continuare despre festivalul din 2013 şi se aşteaptă cu interes Astra Film Festival Sibiu 2014.
 
AFF Sibiu a fost iniţiat în 1993 ca festival de film antropologic şi şi-a extins aria către toate genurile cinematografiei de non-ficţiune, devenind un eveniment european de referinţă pentru public şi pentru cineaşti. AFF Sibiu este singurul festival internaţional cu acest profil din România.
Astra Film Festival Sibiu este organizat de Fundaţia Astra Film şi Departamentul Astra Film / CNM Astra.

Descarcă programul Astra Film Festival, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus