Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Festivalul Naţional de Teatru INDEPENDENT, 2013

Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT, 2013 anunţă câştigătorii primei ediţii


noiembrie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sanda Manu, Alice Barb, Mihaela Sîrbu, Radu Afrim şi Marian Râlea sunt cei cinci membrii ai juriului care au desemnat câştigătorii primei ediţii a Festivalului Naţional de Teatru INDEPENDENT care a avut loc la Bucureşti, în perioada 4 - 10 noiembrie 2013.  

Teatru Fix a câştigat Premiul cel mare al primei ediţii a festivalului cu spectacolul Dreaming România. Producătorii Festivalului Naţional de teatru INDEPENDENT, Centrul Cultural Casa Artelor şi Fundaţia Godot, au acordat Premiul producătorilor Teatrului Auăleu din Timişoara.

Premiul pentru cea mai bună regie a fost adjudecat de Sânziana Stoican cu Ce zile frumoase by Asociaţia UNTEATRU. Cătălin Babliuc a câştigat Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal cu rolul din Bullets over Lipscani by Fundaţia Calea Victoriei 2007. Sabrina Iaschevici a câştigat Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal cu rolul din Ce zile frumoase by Asociaţia UnTeatru.

Cei cinci membri ai juriului - Sanda Manu, Alice Barb, Mihaela Sârbu, Radu Afrim şi Marian Râlea - au acordat şi trei premii speciale: Lucia Mărneanu cu 10 studii de iubire cu «i» mic by Ground Floor Group Cluj; Christine Cizmas pentru rolul Veta din O noapte furtunoasă by Auăleu Teatru Timişoara. Premiul onorific a fost acordat doamnei Cătălina Buzoianu pentru implicarea în fenomenul de teatru independent.

Ilinca Manolache a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar cu 7 dintr-o lovitură by Teatrul nu e o clădire. Conrad Mericoffer a câştigat Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar cu dontcrybaby by Compagnie 28 & Teatrul Luni de la Green Hours. 

Renumitul regizor de teatru şi directorul Festivalului "undergroundzero", Paul Bargetto l-a însărcinat pe Daniel Popa, directorul artistic al festivalului naţional de teatru Independent, să aleagă piesa care întruchipează cel mai bine spiritul independent. "Doctorul" a ales: Circus Mundi by Auăleu Teatru a câştigat "Independent Spirit Award". Astfel, spectacolul este invitat în cadrul ediţiei 2014 a Festivalului "undergroundzero" din New York.

Valentin Vârlan a câştigat Premiul pentru scenografie cu spectacolul Ce zile frumoase by Asociaţia UnTeatru.

În total, la cele două secţiuni din cadrul festivalului, Concurs şi Off, au participat 40 de companii de teatru independent din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Cluj, Craiova şi Sf. Gheorghe. Prima ediţie a festivalului a adus în cele nouă spaţii independente din Bucureşti 44 de spectacole, dintre care 13 spectacole în concurs. 

Scopul Festivalului naţional de teatru INDEPENDENT organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. 

Pe perioada festivalului, Bucureştiul s-a transformat în unica scenă a producţiilor de teatru independent din România. 


Descarcă programul FNTi, 2013 aici.. Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru INDEPENDENT, 2013


0 comentarii

Spacer Spacer