noiembrie 2013
Revista Film Menu
Joi, 28 noiembrie 2013, are loc lansarea Film Menu #20, printr-o proiecţie în sala de cinema a UNATC, de la orele 19.00, a filmului The Barefoot Contessa (Contesa desculţă, SUA 1954, subtitluri engleză), în regia lui Joseph L. Mankiewicz, în cadrul Cineclubului Film Menu, dar şi printr-o petrecere organizată în Ota (str. Dr. Staicovici nr. 26), după ora 22.00. Intrarea la proiecţie şi la petrecere va fi liberă.

Dosarul acestui număr este dedicat cinemaului românesc clasic. Ne-am propus să analizăm filme ale unor cineaşti care s-au bucurat de o mare popularitate şi au format, astfel, aşteptările publicului român de la cinematografia autohtonă (Sergiu Nicolaescu şi Titus Popovici), dar şi opera unor cineaşti canonizaţi, precum Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Săucan, sau Lucian Pintilie.
 
Numărul 20 conţine şi un interviu amplu cu Stere Gulea, cineast asociat de publicul larg cu un film clasic, Moromeţii (din 1988), dar care a realizat filme şi în anii 2000, cel mai recent fiind Sunt o babă comunistă, lansat de curând în sălile de cinema din ţară.
 
Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (regie Corneliu Porumboiu), Before Midnight (regie Richard Linklater), Fiica nimănui, Haewon (regie Hong Sang-soo), Leviathan (regie Lucien Castaing-Taylor, Verena Paravel), Gravity (regie Alfonso Cuaron), La folie Almayer (regie Chantal Akerman), Câinele japonez (regie Tudor Cristian Jurgiu), Sunt o babă comunistă (regie Stere Gulea), Journal de France (regie Raymond Depardon, Christine Nougaret), Yi dai zong shi / The Grandmaster (regie Wong Kar-wai) sau Blue Jasmine (regie Woody Allen). De asemenea, conţine două portrete ample dedicate cineaştilor Raul Ruiz şi Alexei Balabanov.
 
Nu în ultimul rând, filme din 2 festivaluri (TIFF şi Karlovy Vary) sunt analizate în paginile Film Menu #20.

Link către evenimentul de lansare: https://www.facebook.com/

Despre FILM MENU

FILM MENU este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să sprijine viitorii specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în sala de cinema a UNATC în fiecare seară de joi a săptămânii şi a unei serii de proiecţii şi de discuţii cu cineaşti români în cadrul UNATC ("Să Film!").

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară. Poate fi descărcată gratuit în format pdf de pe blogul http://filmmenu.wordpress.com

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi http://filmmenu.wordpress.com

Descarcă revista FILM MENU aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus