aprilie 2014
Jazz Night Out
Twin Arts prezintă: Jazz Night Out! - Dhafer Youssef 4tet Birds of Requiem în concert
Sala Radio
10 aprilie 2014, ora 20.00

În Tunisia anilor '70, micul Dhafer Youssef îşi construieşte singur propriul oud, un instrument muzical tradiţional arab. La 19 ani ajunge la Viena unde îşi continuă studiile muzicale şi devine un virtuoz al acestui instrument, considerat strămoşul chitarei acustice: "Dacă m-aş fi născut în Africa aş fi bătut la tobe. Dacă eram din New York aş fi cântat la saxofon. Dar s-a întâmplat să mă nasc în Tunisia, aşa că voi cânta la oud."

Captivat de jazz încă din copilărie, Dhafer Youssef duce sunetul local al instrumentului său într-un spaţiu universal. Şi nu e singurul său instrument. Vocea sa, care cândva răsuna din vârful unui minaret din oraşul natal, e acum purtată spre noi experimente contemporane. Au acompaniat-o, în diverse colaborări, artişti importanţi precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.


Nominalizat la BBC Music Awards For World Music în 2006, artistul tunisian mărturiseşte că îşi imaginează muzica sa ca pe o coloană sonoră a unui film personal, proiectat doar în imaginaţia sa, în care personajul principal este mereu în căutarea spiritului.

Pe 10 aprilie 2014, Dhafer Youssef prezintă la Sala Radio al patrulea album, intitulat Birds Requiem, cel mai recent material discografic al său, la care a contribuit şi celebrul trompetist norvegian Nils Petter Molvaer.

Pe scena Sălii Radio din Bucureşti vor fi prezenţi:
Dhafer Youssef - oud, voce;
Kristjan Randalu - pian;
Phil Donkin - contrabas;
Chander Sardjoe - tobe.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 80, 120, 140 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Concurs
Vă invităm să descoperiţi filmul personal al lui Dhafer Youssef şi mai de aproape. Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu artistul tunisian. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele dvs. pe adresa [email protected] (subiect: meet & greet Dhafer Youssef).
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts şi Eventim.


Jazz Night Out este o platformă de evenimente şi socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz şi blues, organizarea de workshopuri, audiţii şi întâlniri cu artişti străini şi români.

Detalii pe www.twinarts.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus