decembrie 2013
Cinemateca Astra Film prezintă joi, 12 decembrie 2013, ora 19, istoria plecării unei familii din România la sfârşitul anilor '80, istorie spusă din trei perspective diferite. Anatomia plecării de Şerban Oliver Tătaru, film desemnat ca fiind cel mai bun documentar la competiţia  Europa Centrală şi de Est din cadrul Astra Film Festival 2013, reface traseul plecării familiei regizorului, confruntând, după mai bine de douăzeci de ani, amintirile lor cu privire la ţara pe care au parăsit-o.

Pe de o parte, aflăm viziunea sumbră a părinţilor despre o Românie  îngenuncheată de un sistem opresiv şi transformată într-un spaţiu închis. De partea cealaltă, descoperim viziunea romantică a fiului asupra unui spatiu aproape paradisiac, descris de prietenii adolescentine şi de o fericire familială ireversibil pierdută. Inevitabil, apar şi întrebările: cum au influenţat deciziile părinţilor viaţa tânărului şi cum ar fi fost viaţa lui dacă nu ar fi plecat din România?
 
Proiecţia are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel. 0751.166.516.


Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.
De: Regia: Cu:

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus