decembrie 2013
Festivalul de film Berlin, 2014
Prezenţa actorilor români în cadrul Shooting Stars a devenit deja o tradiţie.
 
Cosmina Stratan se află pe lista celor zece actori europeni selecţionaţi în prestigiosul program care a lansat de-a lungul timpului carierele unor nume precum Carey Mulligan, Mélanie Laurent, Domhnall Gleeson sau Moritz Bleibtreu. Cosmina devine astfel al şaselea actor român selectat în prestigiosul program, după Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoş Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).

Ajuns la a 17-a ediţie, programul Shooting Stars 2014 este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.
 
Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

Alături de Cosmina, din program mai fac parte Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Dragus (Summer Outside, Germania, dar născută în România), Miriam Karlkvist (South Is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz (In The Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay  (For Those In Peril, Marea Britanie).


Cei zece actori selectaţi vor avea parte de un program intensiv de 3 zile (8-10 februarie) în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.
 
Tinerii au fost selectaţi dintr-un număr de 24 de nominalizaţi, propuşi de organizaţiile membre ale EFP. Juriul a fost alcătuit din actorul norvegian Anders Baasmo Christiansen, jurnalistul Charles Gant, regizoarea Hermine Huntgeburth, directoarea de casting Oriana Kunčić şi producătorul Jani Thiltges.
 
Cosmina domină prin emoţii. În După dealuri, joacă cu o precizie incredibilă şi personajul ei transmite un sentiment foarte puternic, a declarat juriul Shooting Stars.

Născută pe 20 octombrie 1984 la Iaşi, Cosmina Stratan este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Pentru interpretarea din După dealuri (r. Cristian Mungiu), Cosmina a fost răsplătită cu Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes (2012). În prezent, actriţa poate fi văzută în serialul produs de HBO România, Rămâi cu mine.


Mai multe detalii despre programul Shooting Stars şi actorii selecţionaţi sunt disponibile pe site-ul www.shooting-stars.eu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus