iulie 2014
Zilele Teatrului unteatru, 2014
Stagiunea Estivală 2014 a Teatrului Unteatru vine cu multe surprize dedicate publicului larg.

În perioada 25 iulie - 3 august 2014, Teatrul UNTEATRU organizează cel mai important eveniment de până acum din istoria lui, o istorie de 4 ani sărbătoriţi exact în acele zile. Pe scurt, pe 25, 26, 27 iulie 2014 o să fie un maraton ce va cuprinde toate spectacolele Teatrului:
10 spectacole de teatru - 50 artişti
3 concerte în aer liber (Byron, A.G.Weinberger, Maria Răducanu şi Maxim Belciug) şi foarte multe persoane publice invitate la aceste evenimente.
Iar pe 29 - 31 iulie 2014 şi 1 - 3 august 2014, de la ora 20, avem invitat un spectacol din Londra de la Bezna Theatre, Crime (un răspuns la Crimă şi pedeapsă de F.M.Dostoievski), un spectacol cu cronici foarte bune în presa londoneză, ce urmăreşte poveştile celor blamaţi de către mass-media şi ilustrează realitatea unei ţări scăpate de sub control.

O sărbătoare a culturii unde spectacolele de teatru, muzica şi multe alte surprize se vor împleti pentru a vă face cât mai plăcută şederea la noi în curte şi în teatru!

Programul Zilelor Teatrului Unteatru, 2014
25 - 27 iulie 2014

Ziua I - 25 iulie 2014
ora 17:00
Trei femei înalte după Edward Albee
(Producţie ArCuB şi UnTeatru)
cu: Cristina Casian, Florina Gleznea şi Nicoleta Lefter
Muzica: Nicu Alifantis şi Sofia Vicoveanca
regia: Andrei şi Andreea Grosu

"Un text contemporan care vorbeşte despre conflictul dintre generaţii. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spaţiul în care se întâlnesc. Relaţiile se consolidează, principiile umane se dezmorţesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a fiinţei umane surprinsă în trei etape de evoluţie."

Marele premiu - Iaşi Fringe Festival 2013
Premiul pentru cea mai bună actriţă - Maratonul Teatrului Independent 2012
Nominalizare cea mai bună actriţă - Festivalul Undercloud 2012

ora 18:30
Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vişniec
cu: Iolanda Covaci, Marius Călugăriţa
sound design: Mihai Prejban / Sorin Antonie
regia Cătălina Buzoianu
mişcarea scenică: Galea Bobeicu
elemente pantomimă: Adrian Nour

"Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi..."

Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Piteşti 2011
Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru Brăila 2011
Bursa de Creaţie acordată de ICR Paris 2012
Festivalul de Teatru Underground Arad 2012
Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013
Iaşi Fringe Festival 2013
Festivalul Francofonie Buzău 2013
Sibiu Fringe Festival 2014

ora 20:30
Ce zile frumoase! de Samuel Beckett
cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sânziana Stoican
Ce zile frumoase! este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiască. Va reuşi?

Marele Premiu "Ştefan Iordache" pentru cea mai bună actriţă la Gala Hop Mangalia 2012
Premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013
Premiul pentru cea mai bună scenografie la Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013
Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013
Festivalul Internaţional de Teatru nou Arad 2013
Sibiu Fringe Festival 2013

Gringolada Teatrală - Concert AG Weinberger la Unteatru
Recitalul de vineri 25 iulie 2014, orele 21:30, este un concert acustic care te poartă în atmosfera şi poveştile temelor muzicale ce aparţin anilor de la '20, '30 şi până astăzi. Gringolada Teatrală ne oferă cu generozitate şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

Ziua II - 26 iulie 2014
ora 14:00
Poezia visului
Versuri de Emil Botta
Un spectacol de Miriam Răducanu
scenografia: Vladimir Turturica
cu: Lari Giorgescu

"Poezia, când e bogată în semnificaţii şi culori autentice, da substanţă nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da conţinut unui spectacol teatral cu tot ceea ce înseamnă acest gen artistic. Creaţia celui ce a fost un mare actor şi excepţional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei şi metafore într-un format teatral. Am ales din Emil Botta câteva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini şi întâmplări încărcate de sensuri şi sugestii. Rezultatul: spectacolul de faţă." (Miriam Răducanu)

Gala Star Bacău 2014

ora 15:30
Cinci ore cu Mario de Miguel Delibes
cu Florina Gleznea
regia Mariana Cămărăşan
director de proiect Ioana Moldovan
"... râzi, râzi... plângi, râzi, plângi... râzi, râzi, râzi... un spectacol dedicat marilor iubiri..."

Gala Star Bacău 2014
Festivalul Perform Iaşi 2014

ora 18:00
Cel mai frumos roman din lume după un text de Larry Tremblay
Regia: Alexandra Penciuc
Scenografia: Tudor Prodan
Cu: Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama
"Ajunge să deschidă primul caiet şi sa citească din el ca să poată trăi. Oamenii se apropie şi îl ascultă, indiferent de limba pe care o vorbesc. Când închide caietul, îi oferă mâncare şi băutură; abia aşteaptă să termine masa, şi îi cer să citească mai departe. Deschide al doilea caiet. Citeşte. Când îl închide, oamenii îi dau cămaşa de pe ei, ca să audă urmarea. Când, în zori, închide al 12-lea caiet, mulţimea se aruncă la picioarele lui, gata să-şi dea viaţa pentru a-i arăta recunoştinţa. Fratele meu cunoaşte astfel oraşele gigantice, cerul roşiatic din zori de zi, pământul reavăn de boare, satele agăţate de versantul munţilor: Viaţa mea a devenit cel mai frumos roman din lume."

Festivalul Contemporanis Iaşi 2014

ora 20:30
Scrisoare către Casandra de Pedro Eiras
Cu: Cristina Casian, Liviu Pintileasa
Scenografia: Vladimir Turturica
Scrisoare către Casandra este încercarea lui Pedro Eiras de a supravieţui unei lumi în care violenta, singurătatea şi moartea înfloresc ameţitor. Doi îndrăgostiţi, o scrisoare şi depărtarea. Fragilitatea discursului teatral e potenţat de fundalul imaginat de autor: războiul. Se vorbeşte despre un soldat condamnat care a făcut tot ce-i stătea în putinţă pentru a evita nebunia. Şi despre o Casandra - cea blestemată sa ghicească. Prin cuvintele ei Pedro Eiras încearcă psihanaliza, deconstructivismul, pentru a transmite că textul lumii întregi se află acolo, aşteptând să fie citit.
"Cu toate că cititul este un blestem lucid, am scris această piesă pentru a şti să citesc un pic mai bine." (Pedro Eiras)

Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013

ora 21:30
Când noaptea-i cu lună...
concert Maria Răducanu şi Maxim Belciug
Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu - vocea - este poate cea mai tulburătoare, cea mai vibrantă prezenţă de pe scena muzicală de la noi, iar Maxim Belciug şi-a făurit un renume clasic de artist al chitarei şi al "Încântărilor". Cu toate acestea, împinşi de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, sub semnul autenticităţii emoţiei. De o ţinută undeva între clasic şi tradiţional, muzica lor nu e nici jazz şi nici nu are pretenţii autenticiste sau culte, ci este expresia curată a unui genuin nelăsat la voia întâmplării, capabil să nască în noi zvâcnete pe care nu le mai ştiam ale noastre de când, în loc să înţelegem ce trăim, trăim doar ceea ce înţelegem.

Ziua III - 27 iulie 2014

ora 16:00
Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
"Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi."

Premiul "Teatru de mâine" acordat de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Bucureşti 2013
Marele Premiu Iaşi Fringe Festival 2013

ora 18:30
Căldură? MARE? după schiţe de I.L. Caragiale
cu: Daniel Hara, Andrei Seusan, Eduard Cirlan
"Într-o lume abulică şi dezordonată în care sistemul de valori fluctuează precum cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale şi în acelaşi timp, vechi de când lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea în care trăim creionează personaje comice care depăşesc limita stupidului, deşi Einstein ne învaţă că universul are limite, prostia omului nu! Umorul şi bună dispoziţie vă vor destinde timp de 1h, alâturi de renumitele personaje Lache, Tache şi Mache."

Festivalul "25 ore de teatru" Sibiu 2013

ora 20:00
Blackbird de David Harrower
Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Scenografia: Vladimir Turturica
Blackbird îşi propune să ne plaseze într-o sală de judecată în care noi, publicul, să încercăm să emitem un verdict asupra unei fapte săvârşite. Să judecăm, să blamăm sau să iubim două personaje care ne vor răscoli şi ne vor forţa să ne uităm înăuntrul nostru căutând Soluţia. Un text contemporan aparţinând unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi tineri, montat într-o foarte scurtă perioadă de timp în toata lumea.
Nerecomandat sub 16 ani

Festivalul Antagon Timişoara 2014
Festivalul Perform Iaşi 2014

Concert Byron
Byron sunt o trupă de rock alternativ/progresiv înfiinţată în 2006. De atunci au susţinut nenumărate concerte în ţară dar şi în străinătate, au înregistrat 5 albume de studio, au lansat primul DVD unplugged românesc (Acoustic Drama) şi au avut un concert difuzat pe HBO România (Live Underground, filmat în Salina Turda, disponibil şi pe DVD şi Blu-ray). Cel mai recent, au compus coloana sonoră a serialului original HBO Rămâi cu mine ce se găseşte pe albumul "Melancolic", lansat în prima parte a anului 2014.

Eveniment special unteatru

29, 30, 31 iulie şi 1, 2, 3 august 2014
ora 20:00
Crime (un răspuns la Crimă şi pedeapsă de F.M.Dostoievski)
BÉZNĂ Theatre London
Cu: Milton Friedman / Mama Singură - Oliver Longstaff // Copilul / Bătrâna Mamă - Angel Lopez-Silva // Consumatorul / Cămătăreasa / Şomerul - Theo St. Claire // Studentul - Mathew Wernham
Scriitor / Regizor - Nico Vaccari
Consultant literar / Producător - Sînziana Koenig // Scenograf / Costume - Robin Soutar // Design Lumini - Alex Hopkins
Spectacol supratitrat în limba română , Nerecomandat sub 16 ani

BÉZNĂ Theatre este o trupă de teatru devotată schimbării sociale. Prin spectacole de teatru experimentale însă accesibile tuturor încurajăm un discurs social şi politic care să conducă la schimbare. Crime este o piesă în structură epică care expune legătura directă dintre etapele capitalismului neregularizat şi sporirea prostituţiei, alcoolismului, violenţei şi omuciderii. Crime urmăreşte poveştile celor blamaţi de către mass-media şi ilustrează realitatea unei ţări scăpate de sub control.

"Crime este unul dintre cele mai incitante debuturi regizorale la care am avut privilegiul să fiu martor. (...) Crime este al dracului de furioasă şi al dracului de rece. Şi pare a fi exact genul de piesă de teatru de care Marea Britanie are cea mai mare nevoie acum." (Andrew Haydon, Postcards from the Gods)
"Teatru Politic de înalt calibru - această piesă merită un public larg, expunere mai mare şi da, 5 STELE GLORIOASE." (Philip Herbert remotegoat.com)

Spectacol invitat cu sprijinul Mara Study Turism (www.mara-study.ro)

Aşadar, în perioada 25 iulie - 3 august 2014, Unteatru vă invită la Zilele Teatrului Unteatru, ediţia I, realizată în coproducţie cu Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural "Casa Artelor", eveniment care marchează 4 ani de existenţă a teatrului de cărămidă.

Rezervări bilete se pot face:
- pe adresa [email protected],
- pe site www.unteatru.ro sau
- prin sms la numărul 0721268516 (nume, dată, spectacol, număr de locuri)
Veţi primi confirmare pe mail, respectiv pe telefon.

Pentru alte detalii: www.unteatru.ro // http://www.facebook.com/unteatru.teatrul

Echipa UnTeatru
Tel: 0737 262. 112
UNTEATRU (str. Ilfov nr.1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei)