Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Într-o furtună. Insula, filmul care redeschide în 2014 Cinemateca Astra Film Sibiu


ianuarie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis

A surprinde actul creaţiei pe camera de filmat este o provocare, mai ales când e vorba de un creator de talie internaţională. Cinemateca Astra Film prezintă joi, 16 ianuarie 2014, ora 19, documentarul Într-o furtună. Insula. Filmul este încercarea regizorului Laurenţiu Damian de a-l surprinde pe creatorul de teatru Silviu Purcărete în timpul punerii în scenă a piesei O Furtună de William Shakespeare.
 

Un film despre ce ce întâmplă până la ridicarea cortinei, despre ceea ce spectatorul nu vede. Munca lui Siviu Purcărete cu actorii, indicaţiile regizorale şi determinarea întregii trupe de actori a Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova devin, prin acest film, nu numai un document deosebit al istoriei teatrului contemporan, ci şi o dovadă cinematografică a unui mare talent creator şi a unei imaginaţii singulare.

Astra Film Festival i-a dedicat lui Laurenţiu Damian un program special în cadrul ediţiei din 2012, ocazie cu care a fost prezentat şi acest film, despre care autorul său declara: "Am vrut să surprind un Purcărete viu, iar filmul are momente de viaţă, de teatru, de glumă, de încruntare. Publicul trebuie să cunoască actul artistic pentru că nu e simplu şi trebuie privit şi din altă perspectivă."

Proiecţia are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel. 0751.166.516.

Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul "Sibiu CapitalăCulturală Europeană" cu titlul "365 de ferestre spre lume", fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

0 comentarii

Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Satul de demult, proiecţie simultană în 203 parohii din Italia, Comunicat de presă
 Satul de demult laureat cu Marele Premiu la FIFE, 2014, Comunicat de presă
 Recuperarea trecutului - Valea plângerii la Cinemateca Astra Film din Sibiu, Comunicat de presă
 15.000 de copii înscrişi la Astra Film Junior, în săptămâna Şcoala Altfel, Comunicat de presă
 Anatomia plecării rulează la Cinemateca Astra Film Sibiu, Comunicat de presă
 Toate articolele despre


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer