februarie 2014
Festivalul de film documentar Astra Film Fest, 2013
Astra Film on Tour - o extensie a Astra Film Festival din Sibiu, ajunge între 2 şi 4 martie 2014 la Târgu Mureş în sufrageria de la J'ai Bistrot, un loc prietenos unde realităţi din toată lumea ajung pe marele ecran şi relevă publicului mureşean de la subiecte locale din intimitatea altora până la subiecte fierbinţi, de actualitate, care ne privesc şi ne implică pe toţi.

În prima zi, pe 2 martie 2014, O scurtă istorie Astra Film (regia Carmen Vidu) deschide de la ora 18:30 programul Astra Film on Tour la Târgu Mureş. Filmul este un proiect cultural inedit care reconstituie cele mai savuroase episoade din culisele organizării festivalului de la Sibiu de 20 de ani încoace. De la ora 19:10, Dancing Alone (Biene Pilavci), premiat la AFF 2013, prezintă copilăria chinuită a unei tinere din Germania şi modul în care şi-a înfruntat demonii trecutului din propria familie.

Luni, 3 martie 2014, de la ora 18:30, Drill Baby Drill (regia Lech Kowalski) aduce pe ecran războiul exploatării gazelor de şist dintre mega-corporaţia Chevron şi localnici din Polonia şi SUA, dar la fel de bine, filmul se pretează şi pentru protestele de la Pungeşti din România. La ora 20:00, ziua se încheie cu documentarul My German Children (regia Tom Pauer), un jurnal video despre apartenenţă şi identitate, în care se reflectă asupra motivelor pentru care fiul regizoarei îşi doreşte să se reîntoarcă în Germania, după doar un an petrecut în Israel, ţara de origine a mamei sale.

În ultima zi, pe 4 martie 2014, proiecţiile încep de la ora 19:30. Filmul Ion (regia Olivier Magis) prezintă contextul în care un român născut în anii comunismului, rămas fără vedere în urma unui accident, refugiat politic, ajunge să lucreze pentru poliţia belgiană. Documentarul Google and The World Brain (regia Ben Lewis) încheie Astra Film on Tour la Târgu Mureş cu un subiect controversat: ambiţiile fără limite ale gigantului Google atunci când îşi propune să realizeze cea mai mare bibliotecă virtuală din lume.

Afis Astra Film on Tour la Tg. Mures

2014 se anunţă un an plin pentru Astra Film, care a sărbătorit recent 20 de ani de existenţă. Înscrierile pentru următoarea ediţie de AFF, care se va desfăşura între 6 şi 12 octombrie 2014 la Sibiu, au început. Festivalul va continua să călătorească prin ţară şi va ajunge curând în Cluj-Napoca (5 - 8 martie 2014), Timişoara sau Iaşi, iar în fiecare joi, la Sibiu, documentare unul şi unul pot fi văzute la Cinemateca Astra Film.
AFF on Tour la Târgu Mureş este organizat de Astra Film - CNM Astra Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi J'ai Bistrot Târgu Mureş.
Descarcă broşura Astra Film Festival, 2013, aici..


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus