martie 2014
Festivalul de Film Documentar One World România, 2014
În buna tradiţie a festivalului, One World România înseamnă nu numai film documentar, ci şi o o serie întreagă de evenimente conexe, de la spectacole de teatru până la un circuit turistic.
 
În 2014, îl vom avea din nou alături pe artistul Dan Perjovschi, care a desenat şi Premiul One World România 2013. La invitaţia festivalului, Dan Perjovschi şi-a adunat desenele risipite în cele patru colţuri ale lumii reale şi virtuale şi le va aşeza pe pereţii Institutului Francez din România şi ai Clubului Ţăranului sub titlul Rezist-Exist. Sunt interpretările şi reacţiile artistului la evenimentele legate de Roşia Montană, de revoltele de la Kiev, Istanbul sau Cairo, de mişcarea Occupy. Pe 21 martie 2014, Perjovschi va susţine o prezentare publică la Clubul Ţăranului. Mai multe detalii aici:
http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/57/rezistexist-de-dan-perjovschi/.
 
În premieră în Bucureşti, One World România organizează, în perioada 18-23 martie 2014, Marele circuit al şpăgii (http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/50/marele-circuit-turistic-al-spagii/). Eugen Istodor vă va ghida printr-un cartier unde - aproape la fiecare colţ de stradă - s-a petrecut căte un fapt de corupţie în ultimii 25 de ani. Turul va începe zilnic din Piaţa Dorobanţi, la intrarea în strada Beller, de la ora 17:00, între 18 şi 21 martie, iar pe 22 şi 23 martie, de două ori pe zi, de la ora 11:00 şi de la ora 17:00. Pe 20 martie, veţi putea urma un curs turbo de Master of Corruption Administration sub îndrumarea lui Petr Sourek, CEO Corrupt Tour (http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/51/turismul-coruptiei-prinde-aripi/).
 
Pe 19 martie, vă aşteptăm la Teatrul Odeon, la spectacolul Tipografic Majuscul (http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/53/tipografic-majuscul/), realizat de Gianina Cărbunariu în cadrul proiectului Vieţi paralele - Secolul 20 văzut prin ochii Poliţiei Secrete. Gianina Cărbunariu a construit acest spectacol pornind de la dosarul Elevul: în 1981, Mugur Călinescu avea 17 ani când a fost arestat de Securitate pentru că a scris pe ziduri mesaje anti-sistem. Mugur a murit în 1985. Pe 18 martie 2014, câţiva dintre cei mai reprezentativi regizori de teatru documentar sunt invitaţi la Clubul Ţăranului pentru o discuţie despre modul lor de lucru.
 
De asemenea, în fiecare zi a festivalului aşteptăm publicul în Colţul amintirilor (http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/54/coltul-amintirilor/) din foaierul cinematografului Studio. Aici, la adăpostul unei draperii, în faţa unei camere şi a unui reporter, veţi putea rememora amintiri din comunism. Amintirile adunate de-a lungul întregii săptămâni vor fi prezentate sub forma unui scurt montaj, în seara închiderii festivalului.
 
Lista completă şi programul evenimentelor conexe sunt afişate aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/.
 
Festivalul online: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania 
Organizatori: Asociaţia One World România şi Centrul Ceh Bucureşti
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
Susţinut de: Pilsner Urquell
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia ERSTE, Uniunea Cineaştilor din România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
Parteneri: Ambasada Republicii Cehe în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Francez din România, Goethe-Institut Bucureşti, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Institutul Polonez Bucureşti, Culture.pl, Institutul Italian de Cultură, British Council Romania, Ambasada Elveţiei în România, Ambasada Finlandei în România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi-Institutul Maghiar din Bucureşti, DocuMentor, Arhiva Naţională de Filme, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, dramAcum, Syner România, Doc Alliance, ActiveWatch, Corrupt Tour, Asociaţia Vira, Zburd-Educaţie prin coaching, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România
Suport tehnic: Abis, Noumax
Club oficial: Clubul Ţăranului
Restaurantul oficial: Urbanesc
Maşina oficială: Skoda
Bilete prin: Eventbook
Parteneri media: Digi24, TVR 1, Europa FM, Decât o Revistă, Revista 22, Şapte Seri, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Casa Jurnalistului, Filmreporter.ro, Liternet.ro, CriticAtac.ro, Orasulm.eu, Koolhunt.ro, Graphicfront.ro
Partener social media: Kooperativa.ro

Descarcă broşura One World Romania, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus