Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014

Primele titluri din Panorama - Bucureşti IFF 2014


martie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) prezintă, în fiecare an, în cadrul secţiunii necompetitive Panorama, câteva dintre cele mai titrate producţii cinematografice recente. Iată primele titluri din selecţia 2014:

Borgman (regia Alex van Warmerdam) a fost cea mai plăcută surpriză din competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2013. Cel de-al 8-lea film de cinema al regizorului olandez a părut, în ochii criticii, ca un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Leos Carax. Filmul, prezentat la Bucureşti IFF prin amabilitatea distribuitorului Independenţa Film, a mai fost selecţionat la festivalurile de la Sarajevo, Toronto, Atena şi Sitges, unde a şi câştigat Marele Premiu. Alan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney) a fost considerat comedia verii în Anglia. Steve Coogan (proaspăt premiat cu BAFTA pentru scenariul filmului Philomena) se întoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC în anii '90, într-o primă şi decisivă aventură pe marele ecran. Cinic, suprarealist şi satiric până la sânge, filmul lui Declan a făcut furori la festivalurile de la New York, Chicago şi Rotterdam. Proiecţie unică, în exclusivitate în România. A-ha!

 
Man tam / Blind Detective (regia Johnnie To) este cel de-al 48-lea film al neobositului regizor hong-kongez (care zilele astea îl termină pe cel de-al 50-lea) şi a fost prezentat într-un midnight screening la Cannes 2013. O combinaţie improbabilă de "serial thriller" şi "slapstick comedy", în care superstarul Andy Lau face un nou rol antologic premiat, pe merit, la Sitges, a mai fost selecţionat la Toronoto şi Rio de Janeiro. Proiecţie unică, în exclusivitate în România.


 The Stone Roses: Made of Stone (regia Shane Meadows) este documentarul pe care regizorul britanic visează să-l facă de ani buni. A reuşit în 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte excepţionale de la Heaton Park. Împănat cu imagini de arhivă şi bucăţi live care-i vor face să sufere şi mai tare pe fanii care-i aşteptau la festivalul Summerwell de la Bucureşti, Made of Stone, care a avut premiera mondială, bineînţeles, la Manchester în 2013, este un must absolut pentru toţi cei care au crescut fredonând I Wanna Be Adored. Proiecţie unică, în exclusivitate în România.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, care va avea loc între 26 martie - 2 aprilie 2014, se desfăşoară cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteţei sale Regale Principele Radu al României.
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Moştenire - Ida, Andrei Gorzo
 Festivalul Internaţional de Film Bucureşti sau o călătorie spre La grande bellezza, Doina Ioanid
 Premiile BIFF, 2014, Comunicat de presă
 Gala de închidere - BIFF, 2014, Comunicat de presă
 Orbitor - Stories We Tell la BIFF, 2014, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer