Mărţişorul Teatrului Foarte Mic poartă un nume în 2014: Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic - proiectul prin care prezentăm producţiile promoţiei 2013 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, pe care noi le-am apreciat cel mai mult. Două spectacole emoţionante, în care talentul tinerilor actori are rolul principal. Absolvenţii claselor de Actorie coordonaţi de prof.univ.dr. Adrian Titieni şi cei ai Masterului de Arta Actorului coordonaţi de prof.univ.dr. Gelu Colceag au parcurs primii paşi ai "vieţii lor în artă" jucând roluri provocatoare şi complexe. Acum urcă pe scena unui teatru profesionist, în aşteptarea întâlnirii cu publicul.
Clasa noastră - Poveste în XIV lecţii de Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu este un spectacol despre Credinţă, Frică şi Iubire. Un grup de copii. Cu toţii în aceeaşi clasă: fete şi băieţi, catolici şi evrei. Învaţă împreună, se joacă împreună, cresc împreună. Dar într-o bună zi, pentru lecţiile de istorie şi religie au de înfruntat realitatea: stalinismul, nazismul, discriminările, dogmele, nedreptăţile. Viaţa îi obligă să crească prea repede punându-i la încercare: să-şi urască prietenul, să-şi iubească duşmanul, să-şi trădeze credinţa din frică sau din iubire. Să lupte şi să moară pentru convingerile lor, să trăiască în speranţa că nu-şi vor pierde niciodată demnitatea. O poveste despre zece copii şi destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a şaptezeci de ani de istorie. O piesă tulburătoare despre noi, oamenii, şi puterea sentimentelor noastre. Prima reprezentaţie va avea loc vineri, 7 martie 2014, la ora 19:00.
Traducere şi adaptare Simona Măicănescu în colaborare cu Delia Herman şi Diana Herman
Regia: Simona Măicănescu
Distribuţie:
Dora - Alexandra Buză / Gabriela Sandu
Zocha - Ilona Brezoianu/ Ioana Chiţu
Raselka - Mădălina Craiu
Jakub Katz - Ionuţ Niculae
Rysiek - Alin Stan
Menachem - Andrei Cătălin
Zygmunt - Costin Dogioiu
Heniek - Dragoş Olaru
Wladek - Rareş Andrici
Abram - Alecsandru Dunaev
Scenografia: Ruxandra Manolovici
Muzică originală: Marius Sireteanu
Pregătire muzicală: Diana Herman
Coordonator light & sound design: Horea Murgu
Light design: Alexandru Baltă
Sound design: Daniel Meşteru şi Marius Sireteanu
Asistenţi: Delia Herman si Alexandru Raptis
Spectacol de licenţă, Actorie, clasa prof. Adrian Titieni, UNATC.
Durata: 2 ore
Livada de vişini după A.P. Cehov, spectacolul coordonat de Gelu Colceag şi Tania Filip vorbeşte despre o lume în descompunere - două realităţi se ciocnesc, niciuna nefiind mai rea sau mai bună decât cealaltă. Ordinea se schimbă, iar topoarele care taie livada nu sunt cu nimic diferite de nuielele de pe spatele iobagilor de altădată. Trecutul faţă în faţă cu viitorul într-o secundă suspendată, înainte de plecare, când toţi stau pe geamantane negre. Boieri, slugi, arivişti, vinovaţi şi nevinovaţi în egală măsură. Prezentul doare mai tare decât orice amintire sau proiecţie. Fantomele trecutului sunt motiv de nostalgie, visele viitoare sunt speranţa care le dă puterea de a trăi încă o zi. Prezentul, în schimb, doare. Nu poate fi minţit şi nu cruţă pe nimeni. Conţinut abundent, care umple forma turnată de text. Totul are preţ. Mă costă pe mine în sală şi pe ei pe scenă. Aşa ajungem să avem lacrimi în ochi la final; o întâlnire între suflete, la care sunteţi aşteptaţi vineri, 14 martie 2014, de la ora 19:00.
Coordonatori: Gelu Colceag şi Tania Filip
Asistenţi: Ana Covalciuc şi Alex Vlad
Distribuţie:
Ranevskaia, Liubov Andreevna - Simona Grumezea
Ania - Miriam Rizea/ Cristiana Ioniţă
Varia - Cosmina Stratan/Andreea C. Hristu
Gaev, Leonid Andreevici - Sergiu Costache
Lopahin, Iermolai Alexeevici - Eugen Cozma
Trofimov, Piotr Sergheevici - Liviu Chiţu/ Emilian Mârnea
Charlotta Ivanovna - Andreea Şovan/ Irina Cărămizaru/ Aida Avieriţei
Epihodov, Semion Panteleevici - Rareş Florin Stoica
Duniaşa - Ana Bianca Popescu/ Silvana Negruţiu
Firs- Ionuţ Iftimiciuc/ Liviu Chiţu/ Emilian Mârnea
Iaşa- Alex Sinca
Muzica: Alfred Schnittke
Coregrafie: Roxana Colceag
Decor: Toma Costin, Gabrel Ranete
Costume: Iulia Popescu, Steliana Ştefănescu, Mirela Niculescu
Light design: Daniel Klinger
Durata: 2 ore (cu pauză)
Vă invităm să îi cunoaşteţi pe tinerii care vă vor cuceri cu maturitatea interpretării lor, în două spectacole pe care Teatrul Foarte Mic le prezintă sub deviza Best of UNATC.