Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014

Juriile şi invitaţii speciali ai Bucureşti IFF 2014


martie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Directorul de imagine italian Luca Bigazzi, cel care a filmat toate filmele lui Paolo Sorrentino de la Le conseguenze dell'amore (2004) încoace, va fi prezent la proiecţia extraordinară cu La grande bellezza, proaspăt câştigător al Oscarului 2014 pentru "Cel mai bun film străin", în cadrul Galei de deschidere a celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti. Pe 27 martie 2014, Bigazzi va susţine un Masterclass de imagine la UNATC.

Printre ceilalţi invitaţi de marcă ai festivalului îi amintim pe regizorul Sebastian Lelio, care va prezenta filmul său, Gloria, premiat la Berlin 2013, şi Brontis Jodorowski, fiul cel mare al celebrului Alejandro Jodorowski, care va prezenta proiecţia specială cu La danza de la realidad, primul film regizat de tatăl său după o pauză de 23 de ani, proiectat în premieră în România şi în care joacă rolul principal.

Juriul celei de-a 10-a ediţii a Bucureşti IFF este format din Elena Christodoulidou, preşedinte al SEE (Sud-Est Cinema Network), Stephen Locke, membru FIPRESCI şi fost selecţioner al Festivalului de la Berlin, Antonis Papadopoulos, Director Artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Drama şi regizorii Miroslav Momcilovic (Serbia), Iulia Rugină, dublu premiată la ediţia 2013, şi Constantin Popescu, dublu premiat la ediţia din 2010 a festivalului.
 
Pentru al patrulea an consecutiv, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Ileana Bîrsan, Cristi Luca şi Cristi Mărculescu.

La această ediţie aniversară va exista, în premieră, şi un juriu de tineri cinefili, format din Teona Galgoţiu, Matei Gaginsky şi Marc Solomon.

Cei 11 juraţi vor premia cele mai bune producţii din competiţie - în ultima secundă, în urma unor negocieri intense, celor nouă filme deja anunţate li s-a alăturat un al zecelea. Este vorba de O zi din viaţa lui Nick Cave / 20.000 Days on Earth (regizat de Iain Forsyth şi Jane Pollard şi co-scris de Cave), probabil "docu-fiction-ul" eveniment al anului (şi nu numai pentru fani), dublu premiat la Sundance 2014 (pentru regie şi montaj) şi prezentat la Bucureşti în premieră absolută, într-o proiecţie unică, a doua din Europa după cea din februarie 2014, de la Berlin, şi simultan cu premiera de la New York.


Cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie - 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu şi Institutul Cervantes. Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Moştenire - Ida, Andrei Gorzo
 Festivalul Internaţional de Film Bucureşti sau o călătorie spre La grande bellezza, Doina Ioanid
 Premiile BIFF, 2014, Comunicat de presă
 Gala de închidere - BIFF, 2014, Comunicat de presă
 Orbitor - Stories We Tell la BIFF, 2014, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer