martie 2014
Revista Film Menu
UNATC Bucureşti şi Film Menu prezintă sîmbătă, 15 martie 2014, de la orele 19,00 proiecţia filmului Secretul armei... secrete, în regia lui Alexandru Tatos, urmată de o dezbatere cu membrii echipei de filmare.

După un an şi jumătate în care am proiectat şi discutat exclusiv filme româneşti recente, ne propunem să prezentăm lunar câte un film românesc realizat anterior anului 2000, pe care să îl discutăm cu echipa de realizatori. Ne dorim astfel să readucem în atenţia publicului filme importante ale istoriei cinematografiei româneşti, unele dintre ele dificil de accesat, toate - imposibil de ignorat.

Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecţii, în cadrul proiectului "Să Film!", care îşi propune să ofere contextul necesar unui dialog între public şi realizatorii celor mai recente filme româneşti. Proiecţiile vor avea loc de fiecare dată în Sala de cinema din UNATC - o sală cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri. La finalul fiecărei proiecţii, publicul este invitat să intre în dialog cu o mare parte a echipei de filmare. Scopul acestui proiect este, pe de o parte, de a facilita o înţelegere a modului în care funcţionează fiecare departament al unei echipe de producţie cinematografică şi pe de altă parte, de a propune un dialog amplu între realizatori şi public.

Programul "Să Film!" de sîmbătă, 15 martie 2014 (UNATC - Sala de cinema):

19.00: Proiecţie Secretul... armei secrete (România, 1988, regia: Alexandru Tatos)
20.30: Dezbatere pe marginea filmului cu actorii Emilia Dobrin, Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu, Adrian Păduraru, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, compozitorul Horia Moculescu, monteurul Mircea Ciocâltei şi doamna Liana Tatos, soţia lui Alexandru Tatos.

Intrarea la eveniment este gratuită.


Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte Seri, Dilema Veche, Liternet.ro, Filmreporter.ro, Sub25, Feeder.ro, Veioza Arte, Librăriile Humanitas, Librăria Anthony Frost, Librăriile Cărtureşti şi Librăria Jumătatea Plină.

Link spre event: https://www.facebook.com/events/614198008659998/

Descarcă revista FILM MENU aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus