februarie 2017
Comunicate de presă - concerte
Legendarul saxofonist Kenny Garrett revine pentru al treilea an consecutiv în România şi prezintă, ca o invitaţie, cel mai recent album al său Do Your Dance.

Jazz Syndicate Live Sessions continuă seria concertelor de la Sala Radio din Bucureşti cu nume de referinţă ale jazz-ului internaţional. După două concerte sold-out în 2015 şi 2016, ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny Garrett revine pe scena Sălii Radio, alături de formidabilul său Quintet. Artistul ajunge în România în cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records.

Evenimentul va avea loc în data de 23 februarie 2017, de la ora 20.00.

Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident. Kenny Garrett, mai mult decât orice alt artist în jazzul tradiţional contemporan, este cunoscut pentru felul în care face publicul să vrea să se ridice de pe scaune şi să se mişte pe ritmul muzicii. Aşa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infecţioasă:

Fanii de jazz dansează la concertele lui Kenny - energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infecţioasă! Şi spre diferenţă de mulţi artişti de jazz care adoptă influenţe pop, Kenny nu simplifică deloc stilul propriu, trecând prin piese dificile de hard-bop ca şi când ar fi cântece pentru copii, notează The Guardian.

Fie că se află în Spania, unde un bărbat din Camerun a sărit în sus şi a izbucnit într-un dans plin de mişcări africane, fie că pe scenă i s-a alăturat o tânără dansatoare de break-dance, spectacolul este întotdeauna acelaşi: spiritul preia controlul, iar mişcările vin natural.

Nu vă aşteptaţi să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte! spune Kenny Garrett.

Considerat de publicaţia Washington City Paper drept cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale, iar de către The New York Times drept cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker, Kenny Garrett a câştigat Premiul Grammy la categoria "American post bop jazz saxophonist and flautist" şi nenumărate alte premii, distincţii, nominalizări, el fiind frecvent selectat în topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.


Pe cât de înzestrat ca muzician - instrumentist şi compozitor - pe atât de activ şi dinamic, Kenny Garrett a îmbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, discografia sa numără până în prezent nu mai puţin de 19 albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.

În vârstă de 56 de ani (născut la 9 octombrie 1960, în oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrării mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui şef de formaţie, Mercer Ellington), trei ani mai târziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă şi alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei, spune artistul. Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

La Bucureşti, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de excepţie ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor şi pe percuţionistul Rudy Bird.

Kenny Garrett va susţine un concert şi la Cluj Napoca, în data de 25 februarie 2017, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Bilete: Biletele pentru acest eveniment costă 105; 115; 135; 165 sau 185 lei în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro şi bilete.ro.

Facebook Event: facebook.com/events/200085850440598/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus