martie 2014
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2014
Vineri seară (28 martie 2014), la Cinema Studio, a fost aplaudat, în cadrul competiţiei, lungmetrajul Filth, în regia lui Jon S. Baird, cu un James MacAvoy într-o formă de zile mari. La ora 21, publicul s-a înghesuit pentru La danza de la realidad, primul film regizat de veteranul Alejandro Jodorowsky după o pauză de 23 de ani (biletele pentru acest film au fost epuizate încă din a doua zi a festivalului). Proiecţia a avut loc în prezenţa protagonistului Brontis Jodorowski, fiul regizorului, şi a fost urmată de o sesiune extinsă de întrebări şi răspunsuri.

Astăzi, sâmbătă, 29 martie 2014, de la ora 11.00, la Cinema Studio, continuă competiţia cu cel de-al treilea film, The Selfish Giant, mai puţin o adaptare după Oscar Wilde şi mai mult o fabulă socială lirică şi brutală, care păşeşte hotărât pe cărarea bătătorită pe vremuri de Ken Loach sau Alan Clarke şi urmată, mai recent, de Lynne Ramsay sau Andrea Arnold.


Tot în competiţie, de la ora 17:00 şi, respectiv, 19:00, vor rula filmul american Upstream Color, un manifest filmic inclasabil, şi filmul german Das merkwürdige Kätzchen / The Strange Little Cat, un exerciţiu de stil la limita observaţionalului, lansat la Berlin în 2013.



Tot la Studio, dar în afara competiţiei, vor fi difuzate clasicul Magnolia (ora 13:00, proiecţie In memoriam Philip Seymour Hoffman) şi The Blind Detective, de Johnnie To, combinaţie improbabilă de "serial thriller" şi "slapstick comedy".

În paralel, la NCRR, de la ora 15, programul începe cu proiecţia specială a filmului Rătăcire, în regia lui Alexandru Tatos - filmul este difuzat în prezenţa actorului Dan Nuţu, laureatul din acest an la Premiului de Excelenţă al Bucureşti IFF. După film, va urma o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Tot din seria programelor paralele, la Institutul Cervantes, în secţiunea Focus: Chile, de la ora 20:00 va fi difuzat, în premieră în România şi în prezenţa regizorului Fernando Guzonni, filmul Carne de perro / Carne de câine.

Seara se încheie în forţă la Club Control, cu proiecţia extraordinară a documentarului The Stone Roses: Made of Stone, realizat de regizorul Shane Meadows în 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte excepţionale de la Heaton Park. Proiecţia va fi urmată de un party cât se poate de"british".

Cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie - 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control şi Institutul Cervantes.
 
Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă aşteptăm.

 
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Charta şi se desfăşoară cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Uniunii Cineaştilor din România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei sale Regale Principele Radu al României.
Parteneri: Air France, Hotel Moxa, DHL, Abis Studio, The Beards Studio, Consiliul General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.
Parteneri: Air France, Hotel Moxa, Love Plus, DHL, Abis Studio, The Beards Studio, Consiliul General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.
Parteneri tradiţionali: Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Ţăranului Român, Asociaţia Culturală Macondo, Independenţa Film, Institut Francais de Bucarest, Ambasada Chile, Ambasada Italiei, Institutul Cervantes, Institutul Italian de Cultură, Cinelab.
Coproducător: TVR
Maşina oficială a Festivalului este oferită de Ţiriac Auto
Parteneri de ospitalitate: Peroni, Cramele Rotenberg,Taverna Sârbului, Shift, La Copac, Old Nick Pub, Black Jack
Clubul festivalului: Control

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus