iunie 2014
Dacă e vară, nu e mare şi soare, ci lună şi operă! Cel mai mare festival de operă în aer liber din România, Opera Nights, ajuns la a patra ediţie, vă aşteaptă între 15 şi 20 iulie 2014 la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Palatul Magna Curia din Deva cu un program colorat şi spumos. Prin urmare, e rost de bilete! Acestea au fost puse în vânzare şi îşi aşteaptă cumpărătorii melomani şi... lunatici! Nu numai atât, dar tinerii interpreţi de operă vor putea beneficia de un masterclass sub îndrumarea sopranei Leontina Văduva.

Pentru 2014, organizatorii au pregătit un repertoriu de personaje unul şi unul. Carmen, de Georges Bizet, va deschide festivalul, în seara de 15 iulie 2014, încărcând atmosfera cu pasiune şi dramatism. Pe 16 iulie 2014 continuăm cu povestea celebrei Tosca, de Giacomo Puccini, iar pe 17 iulie 2014 schimbăm abordarea pentru că în premieră veţi putea vedea la Opera Nights un spectacol de balet - Don Quijote, de Ludwig Minkus. Pe 19 iulie 2014, nu vom dormi... pentru că Turandot, de Puccini, ne cheamă în China să fim martori ai provocărilor ei pentru peţitori, iar pe 20 iulie încheiem optimist cu Văduva veselă, a lui Franz Lehar.

Probabil aţi observat că am sărit o dată între 15 şi 20 iulie 2014 - datorită succesului de anul trecut, în seara de 18 iulie 2014 sunteţi invitaţi din nou să dansaţi la Balul Operei într-un decor perfect acordat rochiilor lungi - Sala Dietei din Castelul Corvinilor.

În acest an la Opera Nights spectatorii se vor bucura de prestaţia Leontinei Văduva, soprană cu un palmares impresionant, cu roluri jucate pe scena Operei Regale Covent Garden şi a Operei Metropolitane din New York. Pe parcursul festivalului, aceasta va ţine un masterclass pentru tinerii solişti care, pe 20 iulie 2014, vor performa în cadrul unui Concert extraordinar la Palatul Magna Curia din Deva.

Colaborarea excelentă cu Daniela Vlădescu, respectiv cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa ne-au convins să continuăm şi în 2014 împreună. Orchestra şi corul teatrului vor întregi peisajul muzical al concertelor, iar corpul de balet va susţine spectacolul în premieră la Opera Nights, Don Quijote.

Biletele pentru festival sunt disponibile din data de 7 aprilie 2014. Ele se pot achiziţiona în două modalităţi: direct, de la casieriile Teatrului de Artă din Deva sau de la Castelul Corvinilor din Hunedoara (pentru acesta din urmă, persoana de legătură este Geanina Lupu, tel. 0765492154), sau indirect, prin rezervare. Pentru rezervări, scrieţi la adresa [email protected]. Biletele pot fi trimise prin postă şi achitate prin plata ramburs. Preţul biletelor individuale este de 40 de lei/seară, dar organizatorii oferă şi abonamente pentru toate cele cinci seri, în valoare de 160 de lei. Pentru Balul Operei, invitaţiile sunt limitate şi se achiziţionează separat. Pentru mai multe informaţii legate de achiziţionarea biletelor şi a invitaţiilor, preţuri promoţionale pentru copii şi schema locurilor, vizitaţi site-ul şi blogul Opera Nights. De asemenea, pentru informaţii legate de înscrierea la masterclass, intraţi aici.

Opera Nights este o producţie a Asociaţiei Culturale DevART, care deţine drepturile de proprietate intelectuală asupra evenimentului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus