octombrie 2014
Jazz Night Out
Cocktail cu jazz sălbatic

Uneori e greu să te înţelegi cu spiritul tău. Asta pentru că n-ai încercat să-i vorbeşti în italiană, printr-o trompetă. Muzica lui Paolo Fresu poartă o conversaţie lirică şi introspectivă cu audienţe din întreaga lume, iar acum o putem auzi pentru prima oara live, în Bucureşti.
Tot în premieră, este sud-coreeana Youn Sun Nah, o prezenţă pasională şi jucăuşă, cu o voce în registrul înalt, care te poartă prin aer în looping-uri intense, alături de copilotul său, chitaristul suedez Ulf Wakenius.
 
Paolo Fresu Devil Quartet
Italianul Paolo Fresu e recunoscut de toată suflarea jazz-ului după sunetul distinct al trompetei sale. Unii vorbesc despre influenţa lui Miles Davis, italianul este însă mai proaspăt ca o dimineaţă în Toscana şi mai activ decât un motor de Vespa pe care amantul fuge de soţul gelos.
Pe lângă cele aproape 200 de concerte pe an, compune pentru cinema şi balet, predă muzică şi este director artistic la două festivaluri internaţionale de jazz (Time in Jazz şi Nuoro Jazz).
Are un număr record de înregistrări, care se întind de-a lungul a 30 de ani de carieră şi numeroase premii.

Paolo Fresu Devil Quartet cântă la Bucureşti în formula: Paolo Fresu (trumpet, flugelhorn); Bebo Ferra (guitar); Paollino Dala Porta (bass); Stefano Bagnoli (drums).


Youn Sun Nah Duo
Nu sună ca o cântăreaţă de jazz şi nu arată ca o cântăreaţă de jazz. Cu o voce pe care o foloseşte ca un instrument muzical, sud-coreeana e o cascadă capricioasă şi imprevizibilă la frontiera cu jazz-ul. Youn Sun Nah pare posedată în momentele de improvizaţie, iar publicaţia Le Monde o descrie ca un "OZN care intră în contact cu universul jazz-ului".
Iniţial actriţă de musical în ţara natală, sud-coreeana se mută la Paris şi studiază jazz-ul. 10 ani mai târziu Guvernul Francez îi acordă ordinul "Cavaler al Artelor şi Literelor" pentru merite deosebite în domeniul artei.
Youn Sun Nah cântă împreună cu chitaristul Ulf Wakenius - cunoscut pentru colaborările sale cu Oscar Peterson, Niels-Henning Oersted Pedersen şi Ray Brown. Suedezul o conduce cu virtuozitate, o provoacă şi atinge corzile cu rapiditate, ca şi cum ar presăra ardei iute peste un jazz deja extrem de picant.


Programul evenimentului din 14 octombrie 2014:
Ora 19:00 - Acces public
Ora 19:30 - Youn Sun Nah Duo
Ora 20:30 - 21:00 - pauză
Ora 21:00 - Paolo Fresu Devil Quartet

Nu este permis accesul cu camera foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.
 
Bilete: Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei, în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro
 
Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Italiei şi al Institutului Italian de Cultură din Bucureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus