mai 2014
Revista Film Menu
Joi, 8 mai 2014, are loc lansarea Film Menu #22, printr-o proiecţie în sala de cinema a UNATC, de la orele 19.00, a filmului Der blaue engel / Îngerul albastru  (Germania 1930, subtitluri engleză), în regia lui Josef von Sternberg, cu Marlene Dietrich şi Emil Jannings în rolurile principale, în cadrul Cineclubului Film Menu, dar şi printr-o petrecere organizată în Ota (str. Dr. Staicovici nr. 26), după ora 22.00. Intrarea la proiecţie şi la petrecere va fi liberă.

Dosarul acestui număr este dedicat feminismului, care chestionează modurile în care sunt reprezentate femeile în cinema. După un articol care sintetizează teoriile feministe cele mai importate ale secolului al XX-lea, dosarul se continuă cu analize ale unor diverse manifestări feministe atât în cinemaul clasic (prin intermediul rolurilor interpretate de actriţa Barbara Stanwyck şi a melodramei), cât şi în cel contemporan (în seria Alien sau în aşa numitele teenie-kill-flicks).
 
Numărul 22 conţine şi o discuţie amplă între o parte a membrilor redacţiei pe tema criticii auteuriste, queer şi feministe.
 
Criticul Andrei Gorzo continuă publicarea în episoade a unui nou volum critic, dedicat filmelor cineastului maghiar Miklos Jancso.
 
Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: U ri Sunhi (regie Hong Sang-soo), Al doilea joc (regie Corneliu Porumboiu), Viola (regie Matias Pineyro), Jimmy P. (regie Arnaud Desplechin), The Grand Budapest Hotel (regie Wes Anderson), At Berkeley (regie Frederick Wiseman), Closer to the Moon (regie Nae Caranfil), The Broken Circle Breakdown (regie Felix van Groeningen) sau Sleepless Nights Stories (regie Jonas Mekas). De asemenea, conţine un portret amplu dedicat cineastului de origine cambogiană Rithy Panh.
 
Nu în ultimul rând, filme din 2 festivaluri (Rotterdam şi NexT) sunt analizate în paginile Film Menu #22.
 
Link către evenimentul de lansare: https://www.facebook.com/

Despre FILM MENU

FILM MENU este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să sprijine viitorii specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în sala de cinema a UNATC în fiecare seară de joi a săptămânii şi a unei serii de proiecţii şi de discuţii cu cineaşti români în cadrul UNATC ("Să Film!").

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară. Poate fi descărcată gratuit în format pdf de pe blogul http://filmmenu.wordpress.com

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi http://filmmenu.wordpress.com

Descarcă revista FILM MENU aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus