Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2014

Radu Iacoban, selectat la workshopul lui Neil LaBute de la Sibiu - FITS, 2014


iunie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Radu Iacoban, unul dintre cei mai talentaţi tineri actori, dramaturgi şi regizori de teatru români, este unul dintre cei 8 actori selectaţi pentru a participa la workshopul extraordinar susţinut de Neil LaBute, dramaturg şi regizor american deopotrivă foarte apreciat şi controversat. Atelierul de lucru va reuni 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie 2014, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi destinat dramaturgilor/scenariştilor şi actorilor profesionişti.

 
De ce nu o facem în drum?/ Why Don't We Do It In The Road? este un atelier de lucru intensiv, derulat pe parcursul a patru zile, care examinează relaţia scriitor/actor prin practică şi spectacol, pornind de la muzica trupei Beatles.

Radu Iacoban va face parte din una dintre cele opt echipe creative (1 actor + 1 scriitor), a căror întâlnire se va concretiza într-un monolog prezentat ca spectacol în cea de-a patra zi de workshop, după sesiuni de discuţii, repetiţii, rescriere, stabilire a detaliilor. 8 autori / 8 actori / 8 partituri, pornind de la muzica trupei Beatles. Specatcolul final va fi urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
 
Atelierul va avea loc la Sala Festiva, Biblioteca Astra - locul în care s-a jucat primul spectacol de teatru în limba româna în Transilvania. Ceilalţi actori selecţionaţi sunt: Alexandru Ion, Ionuţ Grama, Liviu Romanescu, Cosmina Stratan, Camelia Pintilie, Eliza Păun, Oana Hodade şi Floarea Cristina.
 
În afara atelierului, Neil LaBute va participa la spectacolul-lectură Limbi frumoase / Lovely Head, la Some Velvet Morning / Într-o dimineaţă de catifea (2013), va susţine un Q&A şi îşi va prezenta 2 scurtmetraje originale. În cadrul Theatre Trash Talk: Questions and Answers with Neil LaBute, dramaturgul va citi de asemenea un fragment din una dintre cele mai recente scrieri.
 
-----
Vinerea aceasta, în cea de-a doua zi de atelier, Radu va da o fugă la Bucureşti, unde joacă împreună cu Tudor Aaron Istodor în "Carpathian Garden", un spectacol interactiv programat de la ora 22.00, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14). La finalul spectacolului, Iacoban se va întoarce la Sibiu.
 
Radu semnează textul şi regia acestui happening teatral, 100% românesc, o satiră contemporană în care veţi găsi un meniu complet de specii urbane si realitate imediată: de la preotul întreprinzător, actorul porno, băiatul de bani gata, prezentatorii de ştiri, până la politicieni, moguli de presă, parcagii. O oră şi douăzeci de minute de tiplogii umane din realitatea românească actuală. O piesă cu umor de bună calitate, cu un limbaj care, chiar dacă pe alocuri devine explicit, nu trece niciodată în trivial.
 
Rezervări: 021 31 61 682, 0736 414 244
Preţul biletului: 30 lei

 
 
Actorul, regizorul şi scenaristul Radu Iacoban
 
Carpathian Garden este primul text scris de Radu Iacoban - înainte de piesa În parc, cu Ana Ularu / Rodica Lazăr şi Istvan Teglas, care se joacă tot la Godot Café-Teatru - şi al patrulea spectacol a cărui regie o semnează. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinereţea noastră.
 
Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secţia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producţii underground.
 
În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.
 
Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo 2014 alături de Amalia Enache.
Descarcă programul FITS, 2014 aici.. Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 FITS, 2014 - doar majuscule, Oana Cristea Grigorescu
 Sibiu pot-pourri - FITS, 2014, Iulia Popovici
 Scene şi simeze sau despre teatru şi stop-cadru - FITS, 2014, Mirella Patureau
 FITS, hubul teatral al României, Oltiţa Cîntec
 Final FITS, 2014. Start 2015, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2014


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer