iunie 2014
Festivalul de film documentar Astra Film Fest, 2014
Sibiul, cea mai aclamată destinaţie turistică românească în presa internaţională din ultimii ani, menţionat în prestigioasa publicaţie Huffington Post, este subiectul celui mai nou film şi a unei inedite colecţii de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România şi din Europa.

Filmul Judeţul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei explorează principalele obiective şi atracţii turistice, tradiţii locale şi repere culturale care au individualizat şi plasat oraşul şi judeţul Sibiu în topul celor mai fermecătoare destinaţii europene. Sibiul este un loc prietenos global cu o istorie medievală impresionantă şi o deschidere extraordinară pentru diversitate, vizitat anual de zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii. Filmul integral:


Albumul de fotografii Judeţul celor cinci Ţări conţine 105 imagini care redau habitatul judeţului Sibiu în toată splendoarea sa. Albumul nu conţine text, este un dialog pur şi fermecător între public şi imagini aeriene care desluşesc cadre splendide şi diverse. Lansarea oficială a celor două creaţii a avut loc joi, 26 iunie 2014, la Sala Thalia din Sibiu, în prezenţa autorilor.

"România este o ţară tristă, plină de umor şi de o frumuseţe şi complexitate aparte. Îmi place să trăiesc în Sibiu, în această regiune a ţării, până la urmă, îmi place să trăiesc în România. Asta m-a motivat să fac şi filmul de promovare al Sibiului, în 2007, pe când oraşul purta titlul onorant de Capitală Culturală Europeană. Mă bucur că am avut din nou ocazia să arăt felul în care văd eu regiunea Sibiului, concentrându-mă pe frumuseţea şi diversitatea ei. Semnele arată că este foarte mare nevoie de astfel de produse de prezentare, nu numai pentru a redescoperi ceea ce avem noi în jurul nostru, dar şi pentru a facilita comunicarea cu cei care vor cunoască Sibiul", a declarat Dumitru Budrala.

Filmul este tradus în nouă limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, maghiară, rusă, chineză şi japoneză) şi poate fi achiziţionat de la casieria Muzeului Astra din Sibiu (Piaţa Mică, nr.11), la preţul de 15 RON. Albumul foto poate fi cumpărat din acelaşi loc, la preţul de 37 RON, sau din librăriile Humanitas şi Habitus din Sibiu.

Descarcă programul Astra Film Festival, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus