august 2014
Festivalul de film Anonimul 2014
Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul vă invită miercuri, 13 august 2014, începând cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Rowmania, pe Dâmboviţa, la un eveniment special, realizat alături de Asociaţia Ivan Patzaichin - MILA 23.

În cadrul acestui eveniment va fi proiectat pe un ecran uriaş, aflat de o parte a râului Dâmboviţa, Omnibusul Anonimul 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu. Spectatorii vor putea vedea filmul într-un spaţiu neconvenţional: fie din lotci sau padele amplasate în apă, fie de pe iarbă, într-un cadru special amenajat. Omnibusul produs în 2013, cu ocazia aniversării a 10 ani de existenţă a festivalului, a fost prezentat în cadrul programului Actori în spatele camerei la cea de-a zecea ediţie.

Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu au scris scenariile şi au regizat poveştile a căror acţiune este legată de locul în care s-a desfăşurat festivalul timp de 10 ani, Delta Dunării. Filmările celor trei scurtmetraje au fost realizate la Sfântu Gheorghe.

 

Centrul de Ecoturism Rowmania, de pe Dâmboviţa (segmentul de râu dintre Biblioteca Naţională şi Pod Unirea), este un proiect care îşi propune să atragă atenţia asupra unui concept care nu este încă deplin înţeles şi aplicat: ecoturismul: "Cei care trăiesc în mediul urban au pierdut în mare măsură legătura directă cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la natură şi de a-i face să o aprecieze altfel. Încercarea noastră de a recupera Dâmboviţa - un spaţiu public care, pe nedrept, şi-a pierdut identitatea şi frumuseţea - şi de a reda-o bucureştenilor se înscrie tocmai în această direcţie. Vă invit, aşadar, să încercaţi în premieră o experienţă cinematografică de la luciul apei: o vizionare de film din barcă. Poţi veni cu ea de acasă, noi punem la bătaie canotcile, stand up paddling-urile şi lotca solară", spune Ivan Patzaichin.
 
Aşadar, în cadrul evenimentului de miercuri, 13 august 2014, va fi proiectat Omnibusul Anonimul 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu.

 

Detalii despre filmele care alcătuiesc Omnibusul Anonimul 10

Un Duet, filmul regizat de Andi Vasluianu, urmăreşte povestea unui scenarist şi a unui actor care vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung să-şi împărtaşească sentimente intime şi să-şi facă reproşuri. Cu ajutorul berii şi al vinului îşi regândesc şi derulează înapoi discuţia.
Cu: Ionuţ Vişan şi Mihai Calotă

 

Kazimir (regie Dorian Boguţă) locuieşte într-un sat lipovenesc retras, din Delta Dunării, şi este un diacon care posedă puteri tămăduitoare. Forţele binelui şi ale răului îşi fac simţită prezenţa în preajma unor turişti care au venit într-un moment total nepotrivit. 
Cu: Ion Rusu, Elias Ferkin, Alexandru Papadopol, Iulia Verdeş, Vitalie Todiraşcu, Ion Alici, Nicoleta Rusu, Ion Paliu


Retur (regia Emanuel Pârvu): În Delta Dunării, oamenii sunt ghidaţi de credinţe arhaice, însă nici măcar pământul nu mai este în armonie cu obiceiurile lor învechite. Dezgroparea morţilor după 10 ani pentru a le spăla oasele se poate transforma într-o adevărată aventură. Deşi preotul le-a interzis sătenilor să mai sape la mormintele din cimitir, membrii unei familii din Sfântu Gheorghe decid să-l ignore.


Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august 2014, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
 
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor principal: Programul CATENA pentru artă
Sponsori: Vodafone Romania, HBO Romania
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB, TNT Romania, VH Electronic, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee
Eveniment susţinut de: Intact Media Group
Parteneri media: Sensotv.ro, Revista FILM, 24 FUN, Caţavencii, Tonica, Cinemagia, Cărtureşti, FilmReporter.ro, Cinefan.ro, Cinemarx.ro, aarc.ro, Urban.ro, 121.ro, sub25.ro, Ralix.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus