România Liberă / iunie 2005
Mă tot duc...
Spectacolul Mă tot duc, interpretat de Oana Pellea şi Sandu Mihai Gruia, face obiectul unui turneu în Italia, unde va fi reprezentat la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca (pe 29 iunie) şi la Accademia di Romania din Roma (8 iulie).

Textul, care este o adaptare liberă după Shakespeare, Marc Doré şi alţi autori, a fost tradus în italiană de Otilia Doroteea Borcia. Marc Doré, care e regizor şi scriitor canadian, profesor la Conservatorul de Artă Dramatică din Québec, este şi regizorul spectacolului.

Mă tot duc s-a dus pînă acum în mai multe turnee internaţionale. El s-a jucat la Praga, Geneva, Milano, Lausanne, Paris, Zürich, Bruxelles, Grenoble. Spectacolul este recomandat de criticul şi istoricul George Banu ca "o parabolă a vieţii trăite cu iluzia pe care ne-o conferă soluţiile simple". Turneul italian este organizat de Institutul Cultural Român - Bucureşti, împreună cu Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica - Veneţia şi Accademia di Romania - Roma.
De: adaptare liberă după William Shakespeare, Marc Doré etc. Cu: Oana Pellea, Sandu Mihai Gruia

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus