Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru Undercloud, 2014

Marcel Iureş deschide a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud cu spectacolul Absolut


august 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud cu spectacolul Absolut! de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureş, regia Alexandru Dabija.
 
În 2014, are loc prima ediţie internaţională (detalii aici) şi primul an în care festivalul se transformă în bursă de spectacole.
 
Până pe 11 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român, festivalul aduce în faţa publicului 32 de spectacole, producţii ale teatrelor independente din Bucuresti şi spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul Blind Hamlet prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franţa (spectacolul A l'ombre de Core prezentat în Festivalul de la Avignon) şi Ungaria (spectacolul Aşteptându-l pe Godot).
 
Sub norul de teatru din 2014 se adună actori precum Marcel Iureş, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Medeea Marinescu şi foarte mulţi actori tineri şi foarte tineri.

Juriul celei de-a şaptea ediţii este format din actorul George Ivaşcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.
 
Valori Undercloud:
Se defineşte prin calitate, nu prin cantitate
Promovează valoarea înaintea notorietăţii... autenticitatea înaintea comercialului
Se adresează persoanelor fără vârstă, fără prejudecăţi şi fără fiţe.
E cool ca atitudine, e kinky ca vibraţie, e sănătos ca spirit, e necesar pentru că e pe bune.
 
"Undercloud a apărut din dorinţa de a da o şansă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigăt şi s-a dezvoltat ulterior ca o mişcare de neignorat. Undercloud susţine artişti tineri şi cu experienţă care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu şi-ar dori ci pentru că nu le deţin, în schimb produc din bani privaţi... oxigen cultural." - Chris Simion, regizor & scriitor - Directorul Festivalului.
 


Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point-ul Undercloud situat în curtea Muzeului Ţăranului Român. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0727.100.856. Alte detalii despre distribuţiile spectacolelor găsiţi pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro
 
Eveniment promovat de: 24 FUN, România Liberă, Academia Caţavencu, Elle, IQads, HotNews.ro, Realitatea.net, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis.ro, 121.ro, Port.ro, Observatorul Cultural, metropotam.ro, DecâtoRevista, Yorick.ro, bazavan.ro
Eveniment creat şi produs de: Asociaţia Culturală Undercloud
Parteneri: ArCub
Co-producători: 360 Revolution, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Clubul Ţăranului.
Sponsor principal: Beck's
Festival susţinut de: Raiffeisen Bank
Parteneri: Vodafone M-Pesa, D-Link, Aqua Carpatica, Ibis Hotels, Class Living, Institutul Cultural Maghiar - "Balassi" din Bucuresti, British Council
. Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Ultimul apel - Vocea umană, Monica Ploeşteanu
 La Undercloud 2014 s-a premiat performanţa, Comunicat de presă
 Acestea nu sunt lacrimile unei dive - Vocea umană, Beatrice Lăpădat
 Autenticitatea şi mitul. Pasărea măiastră - Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase la festivalul Undercloud, 2014, Monica Ploeşteanu
 Interviuri (2) şi program 8-11 septembrie 2014 la Undercloud, 2014, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2014


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer