octombrie 2014
Festivalul de film documentar Astra Film Fest, 2014
Secţiunea EcoCinematogrAFF extinde viziunea despre poluare şi consecinţele ei asupra calităţii vieţii, despre exploatarea excesivă a resurselor, despre urbanizarea accelerată în China sau despre protestele iscate de noua febră a aurului în Columbia şi România; printr-o serie consistentă de documentare care vor rula între 6 şi 12 octombrie 2014 la Astra Film Festival.

Unul dintre cele mai aşteptate documentare este Marmato (regia: Mark Grieco), un caz asemănător cu cel din Roşia Montană, doar că plasat dincolo de ocean, tocmai în Columbia. Viaţa liniştită a orăşelului Marmato este perturbată de apariţia unei companii canadiene care urmăreşte exploatarea uneia dintre cele mai mari rezerve de aur de pe planetă. Toamna Românească (regia: Matei Budeş) documentează protestele a zeci de mii de oameni de pe străzile Bucureştiului împotriva proiectul de lege privind mineritul la Roşia Montană. Filmele vor fi proiectate marţi, 7 octombrie 2014, cu începere de la ora 21:00 la Librăria Habitus.

Urbanizarea în China este pusă la cale de un profesor finlandez şi un magnat chinez care plănuiesc ca în următorii 15 ani să mute două miliarde de chinezi de la sat la oraş. Ecopolis China (Anna-Karin Gronroos) va fi proiectat marţi, 7 octombrie 2014, de la ora 17:30 la Librăria Habitus.


The Carbon Crooks (regia: Tom Heinemann), Red Dust (regia: Ilona Kacieja) şi Last Call (regia: Enrico Cerasuolo) aduc în discuţie subiecte stringente despre poluare, consumul abuziv de resurse şi efectele pe termenul lung asupra naturii şi oamenilor.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra poluării Dunării şi Deltei, şapte prieteni apelează la o idee inedită: construiesc o plută din lemn şi PET-uri cu care călătoresc timp de 14 zile. Plutaşii (regia: Mihai Cătălin) va fi proiectat marţi, 7 octombrie 2014, de la ora 17:30 la Teatrul Gong. În continuare, de la ora 18:30, filmul Bucătăria comunitară (regia: Ramona Carmen August) prezintă iniţiativa inovatoare a unui grup de tineri din Danemarca: înfiinţarea unui restaurant care funcţionează pe bază de voluntariat şi reciclare. Hrana se oferă gratuit, iar materia primă este marfa încă comestibilă aruncată de marile restaurante şi supermarketuri.

Detalii complete despre program: www.astrafilm.ro/
Descarcă programul Astra Film Festival, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus