Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film documentar Astra Film Fest, 2014

Cele mai de succes documentare româneşti pot fi vizionate online, între 6 şi 12 octombrie 2014 - Astra Film Festival, 2014


octombrie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Astra Film Festival este promotorul filmului documentar în România, în Europa Centrală şi de Est şi în lume, de mai bine de două decenii.

România a devenit încet, dar sigur, un punct important pe harta internaţională a cinemaului documentar. An de an, producţia filmelor de documentar este într-o continuă ascensiune, iar subiectele specifice regiunii de est a Europei, dar şi abordările cinematografice tot mai variate au captat atenţia şi interesul publicului din toată lumea.

În perioada 6 - 12 octombrie 2014, Astra Film în colaborare cu dafilms.ro (DOC Alliance Films), vă invită să vizionaţi gratuit, online, patru dintre cele mai de succes documentare filmate în România în ultimii ani.

Ce au în comun cele patru filme selecţionate? Toate au intrat în circuitul celor mai prestigioase festivaluri de profil din lume, precum Festivalul Internaţional de Film Documentar din Amsterdam, Festivalul de Film din Rotterdam sau Astra Film Festival din Sibiu.
 
Off the Beaten Track (regia: Dieter Auner) este o invitaţie emoţionantă de a medita la importanţa identităţii şi a păstrării tradiţiilor româneşti, de a merge către viitor, dar fără a te rupe de rădăcini. Filmul a fost laureat cu Premiul Special pentru Documentar Românesc la Astra Film Festival 2011.

Noosfera (regia: Artchil Khetagouri şi Ileana Stănculescu). Este posibilă dragostea adevărată sau este doar un anacronism? Teoria unui excentric profesor de sociologie care afirmă că dragostea adevărată este posibilă este, aparent, contrazisă de eşecul căsniciei sale. Filmul a primit Premiul Realităţi Româneşti la Astra Film Festival 2012.

Blestemul ariciului (regia: Dumitru Budrala) surprinde realitatea crudă, peregrinarea romilor pe timp de iarnă, dintr-un sat în altul, în lupta pentru supravieţuire. Filmul a fost selecţionat în festivaluri de profil din Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa.

Păcătoasa Teodora (regia: Anca Hirţe) trebuie privit ca o poveste de dragoste, mai degrabă decât ca un documentar clasic. Aşa a sugerat însăşi regizoarea la proiecţia în premieră absolută a filmului la Astra Film Festival 2011, unde a primit Premiul pentru cel mai bun documentar.

Descarcă programul Astra Film Festival, 2014 aici..
 Toate articolele despre Festivalul de film documentar Astra Film Fest, 2014


0 comentarii

Spacer Spacer