octombrie 2014
Jazz Night Out
E foarte posibil ca atunci când cauţi pe Google "bass player" să fii întrebat dacă nu ai vrut să scrii "Victor Wooten". În orice caz, iubitorii de jazz pot spune "mă simt norocos". Victor Wooten vine în premieră la Bucureşti.


Pentru cei care totuşi nu îl cunosc, le vom spune că a fost comparat cu Michael Jordan. Nu pentru că e de culoare, ci pentru că a câştigat cam toate distincţiile care se puteau câştiga în domeniul său. Victor Wooten are câte un premiu Grammy pentru fiecare coardă a basului său. Cinci. Tot atâţia ani avea şi la primul său concert, ca basist în trupa fraţilor săi.

Urmează o carieră fantastică, intră în topul Billboard împreună cu trupa Béla Fleck and the Flecktones, îşi pune semnătura pe 29 de albume, cântă împreună cu Stanley Clarke şi Marcus Miller, iar revista Rolling Stones îl include în topul celor mai buni basişti ai tuturor timpurilor. E unul dintre muzicienii care foloseşte instrumentul său atât pentru ritm cât şi pentru linia melodică. Momentele sale solo sunt un monument vibrant plin de forţă, cu care campionul american îşi loveşte audienţa şi o bagă, de fiecare dată, în corzi.


Victor Wooten concertează la Sala Radio împreună cu fraţii săi - Elijah "Regi" Wooten (chitară), Roy "Futureman" Wooten (tobe) - şi cu Karlton Taylor (clape).

Program
Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto! Înregistrarea audio / video este interzisă pe toată durata concertului!

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro


Detalii pe: www.twinarts.ro şi pe pagina de Facebook Jazz Night Out.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus