Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  A little drop of HAMLET

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

La 17 ani - a little drop of HAMLET


octombrie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
La 17 ani, odată cu prima lectură, l-am simţit pe Hamlet incredibil de aproape de mine, ca un prieten. Am fost alături de el, trup şi suflet. Am râs, am plâns, l-am admirat, m-a şocat şi m-a făcut să îmi pun întrebări. De cele mai multe ori m-am identificat cu el şi l-am înţeles. Toţi puştii ar trebui să-l citească pe Shakespeare şi cu toţii ar trebui să îl întâlnească pe Hamlet, pentru că le va face bine experienţa asta.
 
Hamlet - adolescent
Hamlet la 17 ani este un adolescent educat, citit, cult şi vrea să afle care este rolul său în Univers, îşi pune întrebări, presupune că a găsit răspunsuri, pentru ca mai apoi să îşi dea seama că nimic din ce a fost înainte nu mai contează. Trăieşte la limita disperării şi este ca orice alt adolescent care şi-a pus intrebarea "A fi sau a nu fi?" din diferite motive.
 
Unui puşti de 17 ani îi poate fi tatăl ucis, iar mama lui se poate căsători după două luni cu unchiul său. De asemenea, se poate să iubească, să fie îngrădit de sistem, să observe că este o unealtă a părinţilor şi a profesorilor săi. Se poate complota împotriva lui, deoarece este un spirit liber şi nobil, aşa cum numai în adolescenţă poţi afla, care poate pune în pericol un regat întreg cu "nebunia" de care dă dovadă. Poate ajunge o ţintă a propriilor săi prieteni, a propriei persoane, se poate gândi la sinucidere, se poate îndoi de faptul că existenţa sa are vreun sens în această lume, care i se pare o închisoare. La 17 ani, Hamlet nu este atins de regulile rigide ale unei lumi politice care îl atrage în jocul său şi îl devorează fără voia lui.
 
a little drop of HAMLET este un Hamlet al adolescenţilor, un spectacol care aduce oamenii mai aproape şi îl plasează pe Shakespeare într-un loc mai bun în mintea şi sufletul unui elev de liceu. Hamlet trebuie să devină un subiect pe care să îl poţi discuta cu colegii în pauza mare, pentru că nu este foarte diferit de noi, prin curajul său şi puterea sa de asumare a unei sarcini nobile, iar ceea ce face el şi modul în care reacţionează la ceea ce i se întâmplă nu ne este chiar străin.

O reprezentaţie extraordinară a spectacolului a little drop of HAMLET va avea loc la Bucureşti, în Sala Atelier a UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75-77), pe 23 octombrie 2014, cu o zi înaintea deschiderii Festivalului Naţional de Teatru 2014 la care componenţii Atelierului de Teatru participă ca urmare a unei experienţe oferite de Ideo Ideis 2014.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1492063524384978
 Toate articolele despre A little drop of HAMLET
 Toate articolele despre Atelierul de teatru, Botoşani


1 comentariu

  • Jocuriplay.ro
    Petre, 23.10.2014, 19:37

    Nu trebuie ratat acest spectacol !!!

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Ilinca Anamaria Prisăcariu


Alte articole

 Triplicarea lui Hamlet (III) - a little drop of Hamlet, Ilinca Anamaria Prisăcariu
 Triplicarea lui Hamlet (II) - a little drop of Hamlet, Ilinca Anamaria Prisăcariu
 Triplicarea lui Hamlet (I) - a little drop of Hamlet, Ilinca Anamaria Prisăcariu
 Hamlet, 17 ani - călătoria. A little drop of HAMLET la Atelierul de teatru, Ilinca Anamaria Prisăcariu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer