Ziua în care nu se cumpără nimic e povestea unor tineri care luptă pentru o lume mai bună. Au nevoie să fie ascultaţi. Actorii sunt atât personajele, cât şi naratorii vieţii personajelor. Spectacolul explorează limitele şi motivaţiile implicării tinerilor, văzuţi într-un univers mereu proiectat, schematizat, redus la esenţă, o materializare a distanţei pe care personajele par s-o simtă faţă de acţiunile lor.
Petra (Ilinca Hărnuţ) şi Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Găvruş) şi Irina (Olivia Alexandra Niţă) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) şi Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătăţi condiţiile din azilul de bătrâni în care lucrează. Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine. Drumurile lor îi duc la mall. Această vizită le va schimba vieţile.
Un spectacol despre tineri, despre implicarea politică şi socială, despre naivitate şi principii. Ce fel de consecinţe ar putea avea o astfel de implicare şi ce riscuri suntem dispuşi să ne asumăm?
Kim Atle Hansen este un dramaturg, actor şi activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratând probleme ale societăţii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo. Ziua în care nu se cumpără nimic este piesa lui cea mai cunoscută, fiind montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America şi Rusia. "Acest text este gândit mai degrabă pentru o convenţie performativă decât pentru un tip de joc motivat emoţional".
Regie: Horia Suru
Asistent regie: Mădălin Hîncu
Distribuţie: Simona Cuciurianu, Cristina Găvruş, Ilinca Hărnuţ, Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niţă
Live DJ: Andreea Veder
Video artist: Răzvan Mihalachi
Special Effects: Daniel Radu
Scenografie: Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume: Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregătire vocală: Monica Ciută / Fotograf: Alexandra Paşca
Producător delegat: Ionuţ Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT "Ion Sava": Cristiana Gavrilă
Durata: 1h20min (fără pauză)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!
Proiect finanţat de ARCUB - Artă şi Cultură Bucureşti, prin programul "Bucureşti 555".
9G la TNB este un program al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativă, Active Watch, Creionetica, ArtWe, WeArt
Pentru mai multe detalii puteţi accesa pagina de facebook şi site-ul proiectului www.ziua.prodrama.ro sau ne puteti scrie pe adresa [email protected]