octombrie 2014
Festivalul Naţional de Teatru, 2014
Grand Cinema & More anunţă parteneriatul oficial cu Festivalul Naţional de Teatru, prin intermediul căruia va găzdui în premieră două spectacole din cadrul celei de-a 24-a ediţii a evenimentului: Vorbe, Vorbe, Vorbe cu Ion Caramitru şi invitatul său, violoncelistul Adrian Naidin, şi Rinocerii, regizat de Robert Wilson, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova.

"De la prima noastră stagiune culturală şi până acum am inclus în portofoliu reprezentaţii de teatru jucate pe scena sălii Epika. Spectacolele montate la Grand Cinema & More au fost foarte bine primite şi, în lumina acestui succes, le-am dedicat cea mai mare sală a noastră, Epika, special amenajată pentru a putea susţine acest gen de reprezentaţii", declară Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments. "Parteneriatul cu Festivalul Naţional de Teatru este un pas firesc în reafirmarea angajamentului nostru de a oferi spectatorilor conţinut cultural de înaltă clasă."

Primul eveniment din cadrul Festivalului Naţional de Teatru găzduit de Grand Cinema & More este spectacolul Vorbe, Vorbe, Vorbe, un recital extraordinar de poezie în interpretarea lui Ion Caramitru, acompaniat la violoncel de muzicianul Adrian Naidin. Spectacolul marchează o premieră pentru Grand Cinema & More, fiind prima invitaţie a actorului Ion Caramitru în acest spaţiu cultural. Reprezentaţia va avea loc în ziua de 28 octombrie 2014, la ora 20.00.

În închiderea recitalului va avea loc un eveniment dedicat excepţionalului artist George Constantin, la 20 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Iubitorii de teatru sunt invitaţi să participe la vernisajul expoziţiei de fotografie "Magistre fără seamăn, slavă!" - In memoriam George Constantin, în foaierul Sălii Epika, la ora 21.30.

Tot în aceeaşi seară va fi lansat şi DVD-ul "Mari actori români" - George Constantin. Filmul regizat de Alexandru Darie şi produs de Mihai Constantin aduce publicul mai aproape de  cariera strălucită a lui George Constantin. Producţia cuprinde o serie de interviuri realizate de Anca Berlogea, fragmente din spectacole de teatru din arhiva Televiziunii Române, precum şi extrase din filmul realizat de Liviu Ciulei, Reconstituirea. DVD-ul este realizat de Fundaţia "George Constantin", în parteneriat cu Jurnalul Naţional şi distribuit de E-Media.

Pe 2 noiembrie 2014, la ora 19.00, Grand Cinema & More va transmite în direct de la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova un spectacol de seamă din programul Festivalului Naţional de Teatru: varianta spectacolului Rinocerii de Eugène Ionesco regizată de celebrul Robert Wilson. Spectacolul, parte din seara dedicată închiderii Festivalului Naţional de Teatru, oferă iubitorilor de teatru şansa de a viziona această punere în scenă unică, pentru prima oară, în direct.

Rinocerii, semnat de Robert Wilson, este unul dintre cele mai ample şi mai importante proiecte teatrale din România, un grandios spectacol multimedia ce aduce la viaţă universul ionescian. Din distribuţie fac parte 23 de actori ai Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. Îi amintim aici pe Ilie Gheorghe, Claudiu Bleonţ şi Valer Dellakeza.

Recunoscut ca fiind cel mai avangardist artist de teatru din lume, Robert Wilson a fost numit "cel mai important regizor american" chiar de către Eugène Ionesco însuşi. Pe lângă spectacolele de teatru apreciate la nivel internaţional, regizorul a colaborat cu unii dintre cei mai mari artişti ai lumii, precum Lou Reed, Tom Waits, Marina Abramović sau Lady Gaga.

Festivalul Naţional de Teatru este una dintre principalele manifestări artistice din România dedicate teatrului. Cea de-a 24-a ediţie a acestuia, desfăşurată între 24 octombrie şi 2 noiembrie 2014, aduce în faţa publicului o selecţie a celor mai apreciate spectacole româneşti şi internaţionale, alături de o serie de evenimente speciale.

Prin intermediul stagiunii culturale 2014-2015, Grand Cinema & More continuă să ofere spectatorilor reprezentaţii de excepţie, care impun un nou standard în ceea ce priveşte divertismentul din oferta centrului comercial Băneasa Shopping City.

Mai multe detalii despre spectacolele de la Grand Cinema & More, parte a Festivalului Naţional de Teatru, precum şi despre achiziţionarea biletelor pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro