noiembrie 2014
Articole diverse
Cărtureşti, A&A Records & Fundaţia MUZZA vă invită miercuri, 12 noiembrie 2014, ora 12:00 la Ceainăria din Cărtureşti Verona (Strada Pictor Verona, 13-15) la lansarea celui mai nou proiect Adrian Enescu.

Funky Synthesizer 2.0 (2014 - A&A Records) este un material updatat (75 min de muzică) faţă de celebrul vynil apărut în 1984, având piese care nu au putut intra atunci pe vynil din cauza spaţiului limitat al acestuia. Adrian Enescu a completat CD-ul cu alte muzici electronice instrumentale (compuse între 1978 şi 1985) şi vocale (două piese cu Grupul Stereo - Crina Mardare din 1983 şi o piesă vocală nepublicată, voce / Marcela Buruiană din 1993) şi una foarte recentă After the Storm (jazz preludiu pentru solo pian, din 2014).

Ascultaţi două piese din acest album aici.

De-a lungul carierei sale, Adrian Enescu a primit nu mai puţin de 15 premii din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi 20 de premii din partea Uniunii Cineaştilor din România, devenind astfel unul dintre cei mai premiaţi compozitori şi producători de muzică din România. În 2014, Adrian Enescu a primit Premiul "CD-ul anului" - Bird In Space la Gala Premiilor de Jazz / Premiile MUZZA pe 2013, ediţia a XII-a. În 2013, maestrul a fost premiat cu "Lifetime Achievment Award" la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi a primit Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor de Jazz / Premiile MUZZA pe 2012.

Adrian Enescu (n.31 martie 1948) este unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni şi compozitori români, renumit pentru coloanele sonore a circa 65 de titluri ale cinema-ului românesc şi european. Este unul dintre pionierii muzicii electronice din România, abordând genul încă din anii '70. A absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, a fost audient al Facultăţii de Muzică Electronică a Universităţii Stanford (California) şi este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Compoziţiile sale au fost incluse în celebrele colecţii de muzică ambientală Buddha Bar şi Cafe del Mar. A compus muzică de film, de teatru şi balet pentru companii prestigioase din Belgia, Italia, Olanda, Japonia, China sau Australia şi în ţară pentru spectacole de operă şi teatru montate de Alexandru Darie (Orfeu şi Euridice, Anatomie. Titus. Căderea Romei, Triumful dragostei etc.). În ultimii ani, compune muzica electro-acustică, muzică simfonică şi jazz.


Toate piesele de pe CD sunt compuse, mixate şi masterizate de Adrian Enescu.
Producător executiv: Andi Enache // Producător artistic: Alexandru Şipa // Artwork & DTP: Adi Păun
CD-ul Adrian Enescu - Funky Synthesizer 2.0 este produs şi distribuit în exclusivitate în România de A&A Records.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus