Între 27 octombrie - 1 noiembrie 2014, Festivalul Naţional de Teatru organizează atelierul Jurnalismul teatral - Lecţia de anatomia spectacolului, susţinut de criticul teatral şi profesorul Marian Popescu. Grupul ţintă este format din studenţi/studente de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) şi de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) interesaţi/te de jurnalismul teatral.
Pe întreaga perioadă a desfăşurării Festivalului, materialele rezultate în urma interacţiunilor din cadrul atelierului vor fi publicate zilnic pe portalul LiterNet.
Spectacolul Profu`de religie de Mihaela Michailov în regia lui Bobi Pricop îl invită pe spectator să reflecteze asupra simplităţii adevărului. Poate zgudui, mai mult sau mai puţin, concepţia pe care oamenii o au despre adevăr. Astfel, ceva poate fi cu atât mai adevărat cu cât este acceptat şi aprobat de cât mai multe persoane. În acelaşi timp, adevărul poate fi relativ şi poate corespunde fiecărei persoane în parte. Un astfel de paradox este prezent în spectacol întrucât e neclar cine deţine adevărul: Mara, eleva care susţine că profesorul de religie a atins-o în mod necuviincios pe genunchi, sau chiar profesorul care neagă acest lucru. Misterul nu se elucidează în final, iar prin asta se arată că adevărul se îmbină cu subiectivitatea.