noiembrie 2014
Revista Film Menu
Miercuri, 26 noiembrie 2014, are loc lansarea Film Menu #24, printr-o proiecţie în sala de cinema din UNATC, de la ora 19.00, a a unui film clasic american realizat de Max Ophüls, Letter from an Unknown Woman / Scrisoare de la o necunoscută (SUA 1948), dar şi printr-o petrecere tematică organizată în Ota (str. Dr. Staicovici, nr. 26), după ora 22.00. Intrarea la proiecţie şi la petrecere va fi liberă.

Dosarul acestui număr este dedicat Epocii studiourilor sau Hollywood-ului clasic, o eră care a lăsat un număr mare de filme valoroase ce constituie încă principala materie de analiză pentru critici şi cercetători. În cuprinsul acestuia vor putea fi găsite următoarele eseuri: Între două lumi: Scrisoare de la o necunoscută (de Gabriela Filippi), Vedetele copii ca produse ale nostalgiei (de Diana Mereoiu), Câteva observaţii despre westerner şi westernul clasic (de Andra Petrescu), Screwball-urile: iluzii previzibile (de Andreea Mihalcea), Despre relevanţă şi amnezie: o istorie selectivă a remake-urilor (de Irina Trocan) şi Track 01. Hollywood-ul clasic: Martin Arnold remix (de Andrei Luca).

Numărul 24 conţine şi un interviu amplu cu Adrian Sitaru, regizor şi scenarist român, realizator al mai multor scurt- şi lungmetraje, printre care Valuri (2007), Pescuit sportiv (2008), Colivia (2010), Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), Domestic (2013) sau Artă (2014)

Criticul Andrei Gorzo continuă publicarea în episoade a unui nou volum critic, dedicat filmelor cineastului maghiar Miklos Jancso, cu partea a patra a analizei.

Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: Boyhood (regie Richard Linklater), Gone Girl (regie David Fincher), Jauja (regie Lisandro Alonso), Maps to the Stars (regie David Cronenberg), Costa da morte (regie Lois Patino), La jalousie (regie Philippe Garrel), BNSF (regie James Benning), Les grandes ondes (a l'ouest) (regie Lionel Baier), Why Don't You Play in Hell (regie Shion Sono) sau Force majeure (regie Ruben Ostlund).

Nu în ultimul rând, filme din 3 festivaluri (Anim'est, Gdynia şi Astra) sunt analizate în paginile Film Menu #24.

Link către evenimentul de lansare: https://www.facebook.com/

Despre FILM MENU

FILM MENU este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să sprijine viitorii specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în sala de cinema a UNATC în fiecare seară de joi a săptămânii şi a unei serii de proiecţii şi de discuţii cu cineaşti români în cadrul UNATC ("Să Film!").

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară. Poate fi descărcată gratuit în format pdf de pe blogul http://filmmenu.wordpress.com

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi http://filmmenu.wordpress.com

Descarcă revista FILM MENU aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus