România Liberă / iulie 2005
Eveniment în organizarea apropiatei ediţii a Festivalului de film Anonimul: importantul regizor britanic contemporan Peter Greenaway şi-a confirmat prezenţa la Sf. Gheorghe - Delta Dunării. Pentru a beneficia de prezenţa lui Peter Greenaway secţiunea competitivă va începe mai devreme decît se anunţase, adică luni, 15 august, şi se va încheia vineri, 20 august.

Festivitatea de deschidere va cuprinde proiecţia în premieră în România a trilogiei Tulse Luper Suitcases, urmată de dialogul regizorului cu publicul prezent la festival. Există încă o coincidenţă (?) fericită: marele regizor se va reîntîlni la Sf. Gheorghe cu Marcel Iureş (preşedintele festivalului), unul dintre actorii cu care a colaborat la realizarea părţii a doua a trilogiei.

Un obişnuit al Festivalului de la Cannes, Peter Greenaway s-a aflat de patru ori în situaţia de a cîştiga prestigiosul Palme d'Or. Autor deja al unei filmografii impresionante, Greenaway este unul dintre cei mai experimentali regizori contemporani, filmele sale fiind o neîncetată provocare adresată simţului comun. Exemplu: doar unul dintre cele mai iconoclaste filme din istorie, Bucătarul, hoţul, soţia sa şi amantul acesteia.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus