decembrie 2014
Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă invită joi, 18 decembrie 2014, ora 19.00, la cea de-a şaptesprezecea întâlnire Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici, având ca temă O discuţie înaintea Crăciunului. Invitatul acestei ediţii este regizorul Andrei Şerban.
 

 
Unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru şi operă din lume, Andrei Şerban s-a născut la Bucureşti în 1943. În 1968 a absolvit Institutul de Teatru şi Cinematografie Bucureşti, clasa Radu Penciulescu. În anul 1971 este invitat de directorul comaniei, "La MaMa",  în SUA, cu o bursă Ford. La puţin timp Peter Brook îl invită  la centrul său de cercetări teatrale, unde Andrei Şerban semnează regia mai multor spectacole. De-a lungul timpului a colaborat cu cele mai importante instituţii de teatru şi operă din lume  precum Metropolitan, Comédie Française şi Covent Garden.  Între anii 1990 şi 1993, a fost directorul Naţionalului bucureştean. De asemenea, a predat tehnica dramatică şi regie la universităţi de renume (Yale School of Drama, Harvard University, Le Conservatoire d\'Art Dramatique de Paris etc.). A fost distins, între altele, cu Obie Award, pentru faimoasa punere în scenă a Trilogiei antice, cu prestigiosul premiu George Abbott, acordat artiştilor care au o influenţă semnificativă asupra teatrului secolului XX, şi cu Premiul de excelenţă în cultura românească.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus