ianuarie 2015
Cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, Preşedintele României Klaus Iohannis a confirmat acordarea înaltului patronaj pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului va avea loc, la Sibiu, în perioada 12 - 21 iunie 2015. 

"Sper ca această conferire a înaltului patronaj să constituie un simbol puternic al preţuirii pe care România trebuie să o acorde creaţiei, teatrului şi culturii în general.", se arată în scrisoarea semnată de Preşedintele României. Klaus Iohannis a mai subliniat că Festivalul de la Sibiu, alături de Festivalul George Enescu şi Muzeul Naţional de Istorie a României se pot înscrie în rândul marilor proiecte identitare de care România are nevoie. Anunţul a fost făcut cu ocazia participării şefului statului la evenimentul "Muzeul Naţional de Istorie a României - Un nou început" organizat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale la Bucureşti. 

De-a lungul timpului, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a arătat clar cum o comunitate poate fi întărită prin cultură şi cum poate găsi strategii inovatoare şi creatoare, modele şi parteneriate, apte de a integra cultura în mod intim în procesul de constituire sau regenerare a acelei comunităţi. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este gândit astfel încât să ofere oportunităţi în mai multe domenii precum incluziune şi coeziune socială, educaţie, turism, patrimoniu şi regenerare urbană la toate nivelurile. Evenimentul pune cultura în centrul vieţii oraşului şi caută inspiraţie pentru a conduce comunitatea în viitor.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa). Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie 2015, peste 2500 de artişti din toate colţurile lumii vor prezenta 350 de evenimente în faţa a peste 600.000 de spectatori.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus