februarie 2015
Festivalul de Film Documentar One World România, 2015
Pentru al treilea an consecutiv, în 2015 festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania, va alcătui un juriu de liceeni pentru a acorda premiul "Best Karma Award" unuia dintre filmele prezentate în cea de-a opta ediţie de festival.
 
Ca în fiecare an, încurajăm tinerii să participe la proiecţiile şi evenimentele conexe One World Romania sperând ca în acest fel să le trezim interesul pentru o mai mare implicare în viaţa socială. Cei cinci juraţi vor viziona în jur de 10 filme, vor cunoaşte regizorii invitaţi la Bucureşti, vor vota pentru cel mai bun film şi vor inmâna trofeul OWR 2015 la festivitatea de închidere. Păstrăm şi la ediţia 2015 programul de "Matinee One World Romania" care vor avea loc anul acesta la Cinema Studio.
 
În 2014 Mălina, Elena, Teona, Ioana şi Luca au alcătuit juriul liceenilor la cea de-a şaptea ediţie a One World Romania şi au înmânat premiul reprezentat de "cine-puşcă" documentarului Here Be Dragons al regizorului Mark Cousins. După experienţa juriului de liceeni, Luca ne-a spus că "înainte de One World nu imi trecuse prin cap vreo secundă că un documentar poate să fie cu adevărat o operă de artă, un film care să te captiveze şi să te zguduie complet." Mălina a scris după încheierea festivalului: "One World Romania a fost cea mai interesantă experienţă asociată cu pasiunea mea pentru cinema! Unul din documentarele văzute chiar m-a influenţat în alegerea viitorului meu!".
 

 
Elevii care doresc să se înscrie în competiţia pentru un loc în Juriul Liceenilor trebuie să scrie un eseu liber de maxim 500 de cuvinte, cu tema Patrimoniul este şi al meu?. Textul final poate fi trimis până la data de 25 februarie 2015 inclusiv. Participanţii trebuie să fie înscrişi la liceu, în clasele IX-XII.
 
Regulamentul complet al concursului este disponibil aici: http://oneworld.ro/blog/te-asteptam-in-juriul-liceenilor-one-world-romania-2015/. Câştigătorii vor fi anunţaţi până la data de 3 martie 2015.
 
Rămâneţi conectaţi la "kino-maidan" pentru a afla cele mai noi ştiri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România!
 
ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
PARTENERI MEDIA: TVR 1, Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Igloo, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro

Descarcă broşura One World Romania, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus