aprilie 2015
Jazz Night Out
Jazz Night Out prezintă Oregon la Sala Radio, pe 21 aprilie 2015. Numită după unul din statele americane, trupa Oregon redesenează harta jazz-ului încă din anii '70. Sunt prezenţi în săli de concerte legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall şi scot împreună 30 de albume, trei dintre ele avându-l ca percuţionist pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai talentaţi şi inovatori instrumentişti.
 
Doi dintre membrii fondatori  - Ralph Towner şi Glen Moore au fost pe scenă în anul legendar al Woodstock-ului, 1969. Proiectul muzical creat împreună cu Orchestra Simfonică Tchaikovsky din Moscova le aduce patru nominalizări la premiile Grammy.
 
Ralph Towner, liderul grupului Oregon se distinge în peisajul muzical contemporan ca un multi-intrumentist prolific. Este prezent pe 55 de discuri, cântând la chitară cu 12 corzi, chitară clasică, pian, sintetizatoare, trompetă şi percuţii. Lista muzicienilor de calibru alături de care a cântat îi cuprinde printre alţii pe Gary Burton, John Abercrombie, Jack DeJohnette, Paolo Fresu, Gary Peacock, Bill Bruford.
 
Conduşi de spiritul improvizaţiei, jazzmen-ii americani se lasă pradă inspiraţiei, reuşind astfel, cu fiecare disc şi concert să aducă un sound proaspăt. Multe dintre influenţele world music sau new age regăsite în piesele lor au prefigurat cu ani buni ultimele încrucişări de stiluri din muzica modernă. Ce-i drept, cu o carieră de 30 de ani în spate  au avut timp să le încerce pe toate.

Oregon rămâne o voce distinctă a jazz-ului, care nu explorează doar de dragul aventurii, ci pentru a distila până la perfecţie un stil care e aproape complet.
 
Line up: Ralph Towner - chitară, pian; Paul McCandless - oboi, instrumente de suflat; Glen Moore - bass; Mark Walker - tobe, percuţii.

Concertul din 21 aprilie 2015 începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto! Înregistrarea audio/video este interzisă pe toată durata concertului!

Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus