martie 2015
Festivalul de Film Documentar One World România, 2015
Producătorul german Heino Deckert este invitatul noii retrospective One World Romania, 2015. Sâmbătă, 21 martie 2015, Heino Deckert va susţine un Masterclass de Producţie de Film Documentar la Cinema Elvire Popesco. În completarea acestui masterclass, în selecţia festivalului au fost incluse 4 dintre documentarele produse de el, realizate între 1999 şi 2014: Julia's Madness, Bad Weather, The Queen of Silence şi Pepe Mujica, Lessons from the Flowerbed.

În documentarul Pepe Mujica, Lessons from the Flowerbed, regizoarea Heidi Specogna îl urmăreşte pe Jose Mujica, fostul preşedinte al Uruguayului, care şi-a încheiat mandatul pe 1 martie 2015. Mujica a fost considerat cel mai sărac preşedinte din lume, pe baza alegerilor făcute de el de la începutul mandatului în 2010 - nu a locuit niciodată în reşedinţa prezidenţială din Montevideo, ci la ferma familiei dintr-o suburbie, şi-a donat cea mai mare parte din câştiguri unor organizaţii caritabile şi a continuat să conducă vechiul său Volkswagen Beetle.

Mai mult decât atât, Jose Mujica a transformat statul Uruguay într-unul din cele mai progresiste state din toată lumea, reuşind să reducă procentul populaţiei care trăieşte la limita sărăciei de la 39% la 11% şi să crească rata investiţiilor de la 13% din PIB până la 25%. Documentarul a mai fost prezentat la festivaluri de film precum Festivalul internaţional de film documentar de la Amsterdam, Festivalul internaţional de film documentar de la Salonic, Festivalul internaţional de film de la Berlin şi va fi proiectat în premieră naţională la One World Romania, 2015.

Heino Deckert este unul dintre cele mai importante nume în producţia europeană contemporană. El este producător şi director al MA.JA.DE Filmproduction, o compane cu sedii in Berlin si Leipzig. Începând din 1991, a produs mai mult de 50 de documentare care au fost selectate de cele mai prestigioase festivaluri internaţionale, de la IDFA Amsterdam (Song from the Forest, Michael Obert 2013), la Veneţia (The 3 Rooms of Melancholia, Pirjo Honkasalo, 2004; Vivan las Antipodas!, Victor Kossakowsky, 2011) şi până la nominalizările pentru Oscar (Rabbit à la Berlin, Bartek Konopka, Piotr Rosolowski, 2010). Heino Deckert a fost Preşedintele European Documentary Network (EDN) între 2006 şi 2008. Astăzi, pe lângă activitatea de producător, conduce compania de distribuţie Deckert Distribution şi este trainer pe probleme de producţie şi distribuţie pentru EDN, Ex Oriente, Discovery Campus şi Sundance Institute.

Heino Deckert va fi prezent la Bucureşti, pe "kino-maidanul" ne World Romania, 2015, în perioada 19 - 22 martie 2015. Pentru mai multe informaţii şi programarea interviurilor, ne puteţi scrie pe adresa de e-mail [email protected].  
 
ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei
SUSŢINUT DE: Uniunea Cineaştilor din România, Fundaţia ERSTE, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, UNDP România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Institutul Francez din România, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei în România, Ambasada Elveţiei în România, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Apa Nova Bucureşti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului - Bucureşti, ActiveWatch
BILETE PRIN: Eventbook
RESTAURANT & MORE: Journey
APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica
VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti
BEREA FESTIVALULUI: Staropramen
PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro
PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor
PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

Descarcă broşura One World Romania, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus